Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτο παρά πέντε αποτράπηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Στο παρά πέντε αποτράπηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των προβλημάτων και το τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ζήτησαν ο HATTA και ο ΣΕΤΕ, ενώ η πραγματοποίηση της απεργίας αποτράπηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή…

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των προβλημάτων και το τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας<...> που έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, οι οποίες, εάν συνεχιστούν θα επιφέρουν δυσμενή αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό, ζήτησαν ο HATTA και ο ΣΕΤΕ με επιστολές τους προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Βερελή και κοινοποίηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΝ. Χριστοδουλάκη και Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο,, τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Δ. Γεωργαράκη και τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γ. Πατέλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση της απεργίας αποτράπηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του HATTA Γ. Ευαγγέλου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο διαπιστώθηκε ότι, ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί καταχρηστική και παράνομη αυτό δεν είχε γνωστοποιηθεί στους εργαζόμενους μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της. Η άμεση τηλεφωνική επικοινωνία των αρμοδίων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων απέτρεψε τελικά την πραγματοποίηση της απεργίας κυριολεκτικά στο «παρά πέντε». Ωστόσο, το πρόβλημα δεν έχει οριστικά διευθετηθεί και οι σχετικές με την απεργία επιστολές διατηρούν την επικαιρότητα τους.

Όπως τονίζουν οι φορείς στις επιστολές τους η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και η εξέλιξή της δύσκολα θα χαρακτηριστεί θετική καθώς η διεθνής τουριστική ζήτηση εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις επιπτώσεις των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο πόλεμος στο Ιράκ και το SARS έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον τουρισμό. Στις αρνητικές αυτές συγκυρίες, έρχεται τώρα να προστεθεί και το πρόβλημα των καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα έχει εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό υπογραμμίζει ο ΣΕΤΕ. Θα θέσει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και πολλών άλλων επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Η όποια μείωση της τουριστικής ζήτησης θα καταφέρει πλήγμα στην απασχόληση, αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων. Τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία προφανώς δυσφημούν την χώρα μας και καταστρέφουν την διεθνή εικόνα της και μάλιστα μια χρονιά πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο ο HATTA όσο και ο ΣΕΤΕ τονίζουν ότι το είναι αυτονόητο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλογίζονται τις επιπτώσεις των ενεργειών τους και να εξαντλούν κάθε περιθώριο διαβουλεύσεων επιδεικνύοντας καλή θέληση.

Η διαιώνιση του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι εξελίσσεται σε βάρος τόσο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όσο, και κυρίως, σε βάρος του τουρισμού της χώρας και τελικά σε βάρος της εθνικής οικονομίας καταλήγουν οι φορείς, ενώ καλούν την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος με σχετικές ενέργειες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024