Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο συνδυασμό του Φώτη Κουβέλη η Μπέττυ Χατζηνικολάου

Στο συνδυασμό του Φώτη Κουβέλη η Μπέττυ Χατζηνικολάου

Η κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, με μακροχρόνια σταδιοδρομία στον τουρισμό μέας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, είναι υποψήφια στο δημοτικό ψηφοδέλτιο “Η Άλλη Αθήνα” του υποψήφιου δημάρχου Φώτη Κουβέλη με στόχο […]

Η κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου<.>, με μακροχρόνια σταδιοδρομία στον τουρισμό μέας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, είναι υποψήφια στο δημοτικό ψηφοδέλτιο<...> “Η Άλλη Αθήνα” του υποψήφιου δημάρχου Φώτη Κουβέλη με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια για την μετατροπή της Πόλης μας στην “Άλλη Αθήνα”, που όλοι ονειρευόμαστε.

Η κ. Χατζηνικολάου πιστεύει ότι η ένταξη της στη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση, με τις θέσεις, τις προτάσεις και τη σύνθεσή της θα βοηθήσει στην επίλυση ή έστω στην συρρίκνωση των προβλημάτων της Αθήνας.

Όπως έχει δηλώσει ‘Οι θέσεις και οι προτάσεις μας επικεντρώνονται σε μια σειρά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και ζητήματα που αναφέρονται στην Ποιότητα Ζωής των κατοίκων, όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, η επιβίωση της “γειτονιάς”, η μέριμνα για τους ασθενέστερους, η προστασία της δημόσιας υγείας και η κοινωνική αλληλεγγύη, η εξασφάλιση της πρόσβασης όλων στα πολιτιστικά αγαθά και στον αθλητισμό, η απόδοση της Πόλης σε όλους και όλες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των μεταναστών’.

Η δημοτική κίνηση “Η Άλλη Αθήνα” έχει συγκεκριμένες επεξεργασίες και προτάσεις για την παρέμβαση του Δήμου και στο χώρο του Τουρισμού. Μέχρι σήμερα, παρά την σύσταση δημοτικής επιχείρησης Τουρισμού, ο Δήμος ήταν κυριολεκτικά απών από τις εξελίξεις στον Τουρισμό: οι χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο δεν βρήκαν ποτέ συμπαραστάτη το Δήμο στα τόσα προβλήματα του προορισμού “Αττική”. Ο Δήμος αγνόησε τον Τουρισμό, παρά το γεγονός ότι εισέπραττε και εισπράττει σημαντικότατα ποσά από τα τέλη, που καταβάλλει ο Τουρισμός. Σε μια Άλλη Αθήνα, ο Δήμος θα στηρίζει έμπρακτα τον Τομέα: θα παρακολουθεί τις εξελίξεις του, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίεςστο χώρο της τουριστικής πληροφόρησης, της διαμόρφωσης διαδρομών ειδικού ενδιαφέροντος, στη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Συνεδρίων, αλλά και στη διαφήμιση της Αθήνας και της Αττικής στις αγορές της.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μπέττυ (Ελισάβετ) Χατζηνικολάου, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στον ΕΟΤ εδώ και 29 χρόνια σε διάφορες θέσεις με αρμοδιότητες σχετικές με την Τουριστική Ανάπτυξη, την Τουριστική Νομοθεσία και το Τουριστικό Μάρκετινγκ. Κατά το διάστημα 1991-αρχές 1994 υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής στη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης του ΕΟΤ, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Διεύθυνση Μελετών και Επενδύσεων. Από τη θέση της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μελετών και ερευνών του ΕΟΤ και άλλων δημόσιων φορέων, σε κοινοτικές επεξεργασίες και όργανα (συμβουλευτική επιτροπή τουρισμού της Επιτροπής), σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλητής-εκπρόσωπος του ΕΟΤ και σε επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες για διαπραγματεύσεις σε τουριστικά θέματα. Έχει συγγράψει τρία εγχειρίδια τουριστικής νομοθεσίας και ένα τουριστικού μάρκετινγκ. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024