Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος ΞΕΕ – ΥΠΠΟ η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλαδος
Συνάντηση ΞΕΕ με τον υπουργό Πολιτισμού

Στόχος ΞΕΕ – ΥΠΠΟ η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλαδος

Η αξιοποίηση του μοναδικού πολιτιστικού μας αποθέματος και η ακώλυτη πρόσβαση των τουριστών στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης του προεδρείου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος […]

Η αξιοποίηση του μοναδικού πολιτιστικού μας αποθέματος και η ακώλυτη πρόσβαση των τουριστών στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας<...> αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης του προεδρείου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η παγκόσμια ακτινοβολία του μνημείου της Ακρόπολης, σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα εγκαίνια του νέου μουσείου συνιστούν σημαντική ευκαιρία προβολής συνολικά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αναδεικνύουν συγχρόνως και το ευρύ πεδίο ενεργοποίησης των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης για την προσέλκυση με συντονισμένες δράσεις διεθνούς τουριστικής πελατείας που είναι ευαισθητοποιημένη στον πολιτιστικό τουρισμό και εμφανίζεται πολύ λιγότερο επηρεαζόμενη από την οικονομική κρίση.

Εντούτοις, ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει για τον τουριστικό τομέα το αυτονόητο του σεβασμού και της διευκόλυνσης της πρόσβασης των τουριστών στους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και επικοινωνίας και βέβαια με την αποτροπή στο μέλλον των φαινομένων αποκλεισμού της Ακρόπολης που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ.Λ. Φωκάς έθεσε ακόμη υπόψη του Υπουργού και άλλα χρονίζοντα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης για την επίλυσή τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024