Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο από τους ξεναγούς της Β. Ελλάδας
Ξεναγήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο από τους ξεναγούς της Β. Ελλάδας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών διοργανώνει επίσης για σήμερα κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 12:00.

“Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του καίρια πληττόμενου κλάδου των ξεναγών λόγω της πανδημίας του COVID-19, και παρά τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού προς τον κλάδο, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς οικονομική στήριξη, και πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Για αυτούς τους λόγους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών οργανώνει, μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της, κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, ενώ απηύθυνε και ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

“Σε μία χρονιά που θα ήταν τουριστικά η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, λόγω των πρωτοφανών καταστάσεων που ζούμε, εξαιτίας του COVID-19, οι ξεναγοί της Ελλάδας, που εκπροσωπούν, στηρίζουν και προωθούν τη χώρα και το τουριστικό της προϊόν στους επισκέπτες της, αντιμετωπίζουν πλήρη απώλεια εισοδήματος. Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου, οι ξεναγοί έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019.

Για αυτούς τους λόγους μία ημέρα μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού την 1η Ιουλίου εμείς είμαστε υποχρεωμένοι αντί να διαφημίζουμε τη χώρα μας όπως κάναμε πάντοτε μέσω της δουλειάς μας, να οργανώσουμε ειρηνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα για να ζητήσουμε τα αυτονόητα:

 • Να αποδοθεί στο σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου των ξεναγών αποζημίωση ειδικού σκοπού για Μάιο, Ιούνιο
 • Επίδομα Ανεργίας για όσους δε δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου
 • Ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 2022
 • Μετάθεση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων
 • Προστασία πρώτης κατοικίας
 • Επέκταση της ρύθμισης για την μείωση του ενοικίου έως και τον Δεκέμβριο του 2020, με πρόβλεψη επέκτασης της ρύθμισης έως και τον Απρίλιο του 2021.

Η επόμενη μέρα της κρίσης του κορωνοϊού θα πρέπει να μας βρει έτοιμους ώστε να διεκδικήσει η Ελλάδα ξανά το μερίδιο της στην παγκόσμια τουριστική αγορά και οι ξεναγοί θα είναι στην πρώτη γραμμή. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να στηριχτούν και να επιβιώσουν! Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην τουριστική και πολιτιστική προώθηση της χώρας μας”.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν:

 • Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος, στις 12:00
 • Αθήνα: Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 12:30
 • Κρήτη: Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 11:00
 • Ρόδος: Πλατεία Μουσείου, στις 11:00
 • Κέρκυρα: Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, στον κήπο των Ανακτόρων, στις 10.30
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022