Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυγκρατημένη αισιοδοξία από τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στις εκθέσεις TTR και Holiday & Spa
Εκθέσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στις εκθέσεις TTR και Holiday & Spa

Η ρουμανική TTR ήταν εμφανώς περιορισμένη τόσο σε χώρο και συμμετοχή εκθετών, όσο και σε επισκεψιμότητα, καθώς μόνο το 30% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Η Holiday & SPA χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο τουριστικό forum της Βουλγαρίας.

Με τα συνθήματα “Back to normal” και “Return to normal” άνοιξαν ταυτόχρονα έπειτα από τα δύο κρίσιμα χρόνια πανδημίας, τις πύλες τους οι εκθέσεις TTR και Holiday & SPA Expo στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία αντίστοιχα. Στη διεθνή έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γρηγόριο Τάσιο, πρόεδρο του Οργανισμού, της ΠΟΞ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και τον κ. Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, γραμματέα του Οργανισμού και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής.

Η TTR στην οποία κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις εξελίξεις στη γειτονική Ουκρανία, ήταν εμφανώς περιορισμένη τόσο σε χώρο και συμμετοχή εκθετών, όσο και σε επισκεψιμότητα, γεγονός που εδράζεται στην έκδηλη επιφυλακτικότητα για αποφυγή συνωστισμού που επικρατεί στη χώρα, αφού μόνο το 30% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο η Ελλάδα αποτελεί τον Νο1 προορισμό για τους Ρουμάνους και η ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς είναι εφικτή η οδική προσέγγιση. Με δεδομένη βέβαια την άφιξη του ενός εκατ. Ρουμάνων επισκεπτών στην Ελλάδα, το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί το 2022. Ένα ερώτημα που θα μπορέσει να απαντηθεί, μόνον εφ’όσον ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση ή μη, των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που σήμερα δυσκολεύουν την απόφαση για προγραμματισμό διακοπών.

Η παρουσία ωστόσο του ΕΟΤ και επαγγελματιών του τουρισμού στην έκθεση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επαναφορά στην κανονικότητα, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι εξελίξεις σε υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο θα έχουν θετική πορεία. Οι Ρουμάνοι άλλωστε αγαπούν την Ελλάδα και ο τουρισμός παρέχει τις ευκαιρίες να αναπτυχθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία αποτελεί θεμελιώδη  προϋπόθεση για σωστή συνεργασία. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο ΕΟΤ διοργάνωσε στις 24 Φεβρουαρίου σε χώρο της έκθεσης εκδήλωση Β2Β συναντήσεων μεταξύ καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων, προκειμένου να αναπτυχθούν επαγγελματικές συνεργασίες.

O Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε επίσης, με δικό του περίπτερο, στην τουριστική έκθεση Holiday & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας που φέτος απαριθμούσε την 38η διοργάνωσή της. Η έκθεση που έλαβε χώρα το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου 2022 στο Inter Expo Centre της Σόφιας, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο τουριστικό forum της χώρας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ενός ευρέως και πολυπληθούς φάσματος φορέων και επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο. Τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην έκθεση χαιρέτησε ο υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Hristo Prodanov κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού, τονίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν οι συμπατριώτες του για τον προορισμό.

Το περίπτερο επισκέφθηκε επίσης αντιπροσωπία της Πρεσβείας της Ελλάδας με επικεφαλής τον πρέσβη κ. Δημήτρη Χρονόπουλο, τον πληρεξούσιο υπουργό Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Μίχα, τον Α΄ Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Μάο. Ο πρέσβης, τα στελέχη και οι συνεργάτες της Ελληνικής Πρεσβείας, συνομίλησαν με την εκπρόσωπο του Τουριστικού Οργανισμού στην έκθεση, για τις προοπτικές επέκτασης των επιχειρηματικών και τουριστικών δράσεων και συνεργασιών.

Η αδιάκοπη προσέλευση στο stand του Τουριστικού Οργανισμού και οι B2B συναντήσεις με τους επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και η αποδοχή που έλαβε η παρουσίαση της Χαλκιδικής στην εκδήλωση “Greece 2022. Complete Restart of Tourism”, που τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, προσέδωσαν τόνους αισιοδοξίας τόσο κατά την διεξαγωγή όσο και στον πρώτο απολογισμό της έκθεσης.

Συμμετοχή και στη Ferie For Alle
Η έκθεση Ferie For Alle πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning), στο Χέρνινγκ της Δανίας από 25 έως 27 Φεβρουαρίου και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του stand στο περίπτερο 60 τ.μ. της Εθνικής συμμετοχής. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 41.252 ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης κυρίως από το βόρειο τμήμα της Δανίας, 660 οι εκθέτες σε 270 περίπτερα.

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα λόγω της πανδημίας η συνεργασία του Tour Operator Primo Tour με το Prima Holidays συνεχίζεται και προβλέπει απευθείας πτήση charter από το Billund της Δανίας στη Θεσσαλονίκη και συμβόλαια με ξενοδοχεία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Οι προκρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και μόνο την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης είχαν πουληθεί 1.000 πακέτα διακοπών.

Ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς είχε σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Tour Operator: Primo Tours, Bravo Tours, Tvernoe Travel Group, Mixx Travel και Kulturrjser Europa. Εκτός από το Primo Tours και το Air Tour που έχουν πρόγραμμα για την Χαλκιδική και υπολογίζουν ότι θα φέρουν στη Χαλκιδική πάνω από 6.000 Δανούς τουρίστες, όλοι οι υπόλοιποι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό μας ο καθένας για διαφορετικό τύπο διακοπών (τουρισμός golf, luxury tourism, εναλλακτικές μορφές κ.λπ.).

Το περίπτερο επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης μας στην Δανία  κ. Νικόλαος Κοτροκόης, καθώς και ο πρέσβης της Κύπρου στην Δανία κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν.

Η αποστολή της Χαλκιδικής είχε τη βοήθεια και υποστήριξη από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών κ. Παύλο Μούρμα και των κ. Μιχάλη Αλφαρά και κας Αθηνάς Νέλλα από την κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024