Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύμφωνο τo ΣΙΤΕΣΑΠ γαι τη λήψη μέτρων κατά των παράνομων ναυλώσεων
Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος

Σύμφωνο τo ΣΙΤΕΣΑΠ γαι τη λήψη μέτρων κατά των παράνομων ναυλώσεων

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο ΣΙΤΕΣΑΠ ανακοινώνει τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σκάφη αναψυχής. Η επιστολή έχει ως εξής:…

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο ΣΙΤΕΣΑΠ ανακοινώνει τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για<...> τα σκάφη αναψυχής. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριε υπουργέ,

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών σκαφών Aνευ Πληρώματος εκπροσωπεί περί τους 2.500 πλοιοκτήτες μικρών κυρίως (μήκους έως 20 μέτρων) επαγγελματικών σκαφών οι οποίοι είναι ως επί τω πλείστον άνθρωποι του μεροκάματου και έχουν δημιουργήσει με κόπο μια αγορά, από την οποία ζουν σήμερα πάνω από 10.000 οικογένειες, ενώ προσελκύουν ετησίως περί τις 200.000 επισκέπτες απΆόλο τον κόσμο, οι οποίοι με τη σειρά τους δίνουν πνοή στα μικρά κυρίως ελληνικά νησιά. Το προφίλ των μελών μας δεν έχει σχέση με αυτό των χλιδάτων πλοιοκτητών, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην από άλλους πόρους, και ευκαιριακά ή και για λόγους εντυπωσιασμού διαθέτουν πλωτά παλάτια (μήκους άνω των 20 μ.). Με την ως άνω επισήμανση επιθυμούμε να τονίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες που υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά (επαγγελματικά σκάφη κάτω των 20 μέτρων χωρίς ναυτολόγιο και σκάφη άνω των 20 μέτρων με ναυτολόγιο), ώστε αυτή να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό σας για τον κλάδο μας.

Πριν προσχωρήσουμε στο λεπτομερή σχολιασμό μας επί των εξαγγελιών σας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες γενικές επισημάνσεις:

  • Είμαστε σύμφωνοι στην εφαρμογή της νομιμότητας με κάθε πρόσφορο τρόπο που δε θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά του κλάδου μας.
  • Είμαστε σύμφωνοι στη λήψη μέτρων κατά των παράνομων ναυλώσεων και υπέρ της ανάκλησης των επαγγελματικών αδειών από σκάφη που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.
  • Είμαστε αντίθετοι στην καταστρατήγηση του νόμου και των διατάξεων που αφορούν τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.
  • Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέλη κυκλοφορίας και εφάπαξ εισφορά στα σκάφη μας, τα οποία είναι επαγγελματικά, δηλαδή εργαλεία δουλειάς.
  • Ο κλάδος μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ενώ ειδικότερα τα μέλη μας βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και για το λόγο αυτό ζητούμε τη λήψη άμεσων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματικών σκαφών, τα οποία έχουν εξαιρεθεί από τα υφιστάμενα αναπτυξιακά προγράμματα.

Το σωματείο μας θα διεκδικήσει τα παραπάνω με δυναμικό τρόπο, όπως έπραξε το 1998 όταν προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα τέλη ελλιμενισμού της Μαρίνας Αλίμου και υποχρέωσε τα ΕΤΑ σε συμβιβασμό αποδεχόμενα μη αύξηση των τελών. Και σήμερα τα μέλη μας είναι έτοιμα να επαναλάβουν δυναμικούς αγώνες προκειμένου να διαφυλάξουν την αγορά που με κόπο δημιούργησαν και η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Και σας βεβαιώνουμε ότι οι μικρο-πλοιοκτήτες – συνάδελφοι είναι τόσοι, που με τα σκάφη τους μπορούν να αποκλείσουν τις ακτές από το Σούνιο έως τον Πειραιά.”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024