Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμμετοχή της ΕΛΠΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συμμετοχή της ΕΛΠΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με αφορμή τον πανευρωπαϊκό εορτασμό και τις εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” – European Μobility Week (16-22/9/2007) που κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου με σειρά σημαντικών εκδηλώσεωνσε εκατοντάδες μεγαλουπόλεις, η […]

Με αφορμή τον πανευρωπαϊκό εορτασμό και τις εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” – European Μobility Week (16-22/9/2007) που κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου με σειρά σημαντικών εκδηλώσεων<...>σε εκατοντάδες μεγαλουπόλεις, η ΕΛΠΑ, όπως κάθε χρόνο υποστηρίζει το θεσμό αυτό, με στόχο τη μείωση επιπτώσεων από τη χρήση αυτοκινήτου στην επιβάρυνση της κυκλοφορίας και του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη διάδοση των “καθαρών” οχημάτων νέας τεχνολογίας.

Σχετικά, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, δήλωσε τα εξής: “Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων- ΕΛΠΑ, όπως και όλες οι Λέσχες Αυτοκινήτου της Ευρώπης – μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου-FIA, επίσημου σύμβουλου της ΕΕ σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο μέσω του Ινστιτούτου FIA-Foundation -, στηρίζουν και ενισχύουν την πανευρωπαϊκή προσπάθεια, η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους οδηγούς ώστε να διατηρούν και να προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το φυσικό περιβάλλον. O θεσμός αυτός στοχεύει παράλληλα να ανακουφίσει την κυκλοφορία από τις περιττές και άσκοπες μετακινήσεις με ΙΧ, στρέφοντας σημαντικό αριθμό πολιτών σε εναλλακτικούς τρόπους καθημερινής μετακίνησης, που είναι: Τα δίκυκλα και τα ποδήλατα, τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικά για τη χώρα μας, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια και με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, εκείνο που απαιτείται άμεσα και παράλληλα με τις όποιες ενέργειες της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της κυκλοφορίας και του περιβάλλοντος είναι:

  • Η χάραξη και εφαρμογή πολιτικής με πρόσθετη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους χρήστες δικύκλων και ποδηλάτων, προκειμένου να υπάρξουν σημαντικά οφέλη στην κυκλοφορία και στο περιβάλλον.


Ειδικά για τη διάδοση της χρήση ποδηλάτων στα αστικά κέντρα όπως σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (πχ Παρίσι) η ΕΛΠΑ έχει τεθεί στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος. Επίσης:
  • Η ενίσχυση των κινήτρων για την επέκταση των οχημάτων νέας τεχνολογίας (υβριδικά, ηλεκτρικά κ.ά), η χρήση των οποίων επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Και τέλος:
  • Η θέσπιση σημαντικών μέτρων «νέας γενιάς» για την αποσυμφόριση της κυκλοφορίας (με παράλληλη κατάργηση του μέτρου «μονά-ζυγά» κα).

Προς το σκοπό αυτό η ΕΛΠΑ βρίσκεται, όπως πάντα, στο πλευρό της Πολιτείας, προκειμένου με την τεχνογνωσία της να βοηθήσει και να συνδράμει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια όλων, για τη θεσμοθέτηση μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα μειώσει σημαντικά τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην κυκλοφορία και το περιβάλλον το αυτοκίνητο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024