Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα “Ανοιχτό Μουσείο Πόλης”

Συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα “Ανοιχτό Μουσείο Πόλης”

Σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης και «αποδεικνύει” κατά τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, “την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, […]

Σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης και «αποδεικνύει” κατά τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, “την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και<...>της αξιοποίησης πρόσθετων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση» εστιάστηκε η χτεσινή καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την αγορά ενός ειδικού οχήματος μεταφοράς των επισκεπτών της πόλης σε επιλεγμένους τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, τη σήμανση των περιοχών αυτών, την παραγωγή DVD και τη δημιουργία ιστοσελίδας, καθώς και την λειτουργία ενός επιτελικού κέντρου – σταθμού που θα διαχειρίζεται την υλοποίηση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.630.000,00 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος “το πρόγραμμα «Ανοιχτό Μουσείο Πόλης» δεν είναι μια απλή περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση γνωριμίας με χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, από την αρχαιολογία έως την γαστρονομία. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν συγκεκριμένα, προσημασμένα οδοιπορικά ή να αυτοσχεδιάσουν”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024