Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις της Έλενας Κουντουρά για τον τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Υπουργείο Τουρισμού

Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά για τον τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η αναπλ. υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους στόχους του ελληνικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι πολίτες των οποίων μπορούν πλέον να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς θεώρηση (visa).

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε το ταξίδι της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Κατά την επίσκεψή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η κα Κουντουρά είχε συναντήσεις στο Ντουμπάι, με την υπουργό Επικρατείας κα Reemalhashemi, τον γενικό διευθυντή Υπηρεσίας Ενημέρωσης σεΐχη Hesher Bin Juma Al Maktoum, τον σεΐχη Ahmed Bin Saaed Al Maktoum, πρόεδρο της Emirates Airlines και διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου του Ντουμπάι, Hamad Buanim, τον επικεφαλής της Investment Corporation Dubai, Mohamed Al Shaibani.

Στο Άμπου Ντάμπι η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αρχής  Τουρισμού και Πολιτισμού σεΐχη Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan και με στελέχη της Etihad Airways.

Η υπουργός παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους στόχους  του ελληνικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των Ηνωμένων  Αραβικών Εμιράτων, οι πολίτες των οποίων από τις αρχές Μαΐου μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα, στο χώρο Schengen, χωρίς θεώρηση (visa), εξέλιξη στην οποία πρωτοστάτησε η χώρα μας. Ταυτόχρονα η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η ίδια θα υποστηρίξει και θα συνδράμει εμιρατινή επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να συζητήσει τη δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα.    

Η αναπλ. υπουργός Τουρισμού παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της στην ιδιαίτερη κατοικία του το εξέχον μέλος ηγεμονικής οικογένειας του Ντουμπάι και γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Ενημέρωσης Εμιράτου, σεΐχης Hasher Bin Juma Al Maktoum, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων τουριστικών γραφείων του Εμιράτου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και εκπρόσωποι κορυφαίων ΜΜΕ.

Τέλος η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ μεταξύ αυτών στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Albayan, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στα δορυφορικά δίκτυα RT (Ρωσία) και CCTV (Κίνα) προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024