Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣυναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στο πλαίσιο της ΙΜΕΧ America στις ΗΠΑ
Τουριστική πολιτική

Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στο πλαίσιο της ΙΜΕΧ America στις ΗΠΑ

Η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού συζήτησε τις προοπτικές προσέλκυσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα κορυφαίων συνεδρίων και εκδηλώσεων σε διαδοχικές συναντήσεις με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου IMEX, το διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων και προέδρο και διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου MPI και Roger Tondeur, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου MCI.

H αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αμερικανικών και διεθνών εταιρειών και φορέων διοργάνωσης συνεδρίων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης IMEX America 2016 στο Λας Βέγκας, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο, για την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού συνεδριακού τουρισμού.

Η κα Κουντουρά συζήτησε τις προοπτικές προσέλκυσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα κορυφαίων συνεδρίων και εκδηλώσεων σε διαδοχικές συναντήσεις  με τους κ.κ. Ray Bloom, ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου IMEX, Martin Sirk, διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA), Paul Van Deventer, προέδρο και διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου MPI και Roger Tondeur, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου MCI.

Συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός που μπορεί όλο το χρόνο να φιλοξενήσει επιστημονικά συνέδρια και διοργανώσεις διεθνών φορέων και οργανισμών, εταιρικές συναντήσεις και event, καθώς και ταξίδια κινήτρων. Έμφαση δόθηκε στην αποτύπωση της πορείας δυναμικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του τουρισμού της Αθήνας, στον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών από την αγορά των ΗΠΑ και στις θετικές προοπτικές για την ενίσχυση της απευθείας  αεροπορικής σύνδεσης, μετά και την αύξηση των απευθείας πτήσεων από τρεις αμερικανικές εταιρείες το 2016 έναντι μίας το 2015.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους Greg Oates, του αμερικανικού περιοδικού Skift, και Leo Jacobson του εξειδικευμένου στο συνεδριακό τουρισμό περιοδικού του Ομίλου Νorthstar Travel Group.

Ακόμη, η κα Κουντουρά είχε συναντήσεις με Αμερικανούς πολιτικούς εκπροσώπους και θεσμικούς παράγοντες, για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην IMEX America 2016.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον γερουσιαστή από την Πολιτεία της Νεβάδα κ. Harry Reid και την κα Dina Titus, μέλος του Κογκρέσου από την Νεβάδα, την κα Sheila Jackson Lee, μέλος του Κογκρέσου από την Πολιτεία του Τέξας, και τον κ. Xavier Becerra, μέλος του Κογκρέσου από την Πολιτεία της Καλιφόρνια. Επίσης η υπουργός  συναντήθηκε με την δήμαρχο του Λας Βέγκας, κα Carolyn Goldmark Goodman.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δώσει το υπουργείο στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ και στις στοχευμένες προσπάθειες για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας την τελευταία διετία, που αποτυπώνονται στην αύξηση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα  το 2015 και το 2016.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και έμφαση δόθηκε στο θέμα της ενίσχυσης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, στο πλαίσιο της δυναμικής που δημιούργησε η  πραγματοποίηση απευθείας δρομολογίων από τρεις Αμερικανικές εταιρείες το 2016, έναντι μίας το 2015.

Η κα Κουντουρά με τον κ. Ray Bloom, ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου IMEX.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022