Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις του Γ. Τζιάλλα στο Παρίσι για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα
Υπουργείο Τουρισμού

Συναντήσεις του Γ. Τζιάλλα στο Παρίσι για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε με τη διευθύντρια Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Atout France. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του γαλλικού φορέα και τρόποι σύμπραξης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκε στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Alain Dupeyras. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η  προετοιμασία της συνάντησης υψηλού επιπέδου της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, και όπου η Ελλάδα έχει θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της Προεδρίας της.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες και οι τρόποι χρηματοδότησης και προσέλκυσης επενδύσεων στον ελληνικό τουριστικό τομέα, καθώς και η ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΟΣΑ σε θέματα στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε και με τον μόνιμο αντιπρόσωπο στη ΜΕΑ του ΟΟΣΑ, πρέσβη κ. Γεώργιο Κριμπά, τον οποίο ενημέρωσε για τους στρατηγικούς άξονες της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε με τη διευθύντρια Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Atout France, Veruschka Becquart. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του γαλλικού φορέα και τρόποι σύμπραξης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων.

Σε συνάντησή του με τον διευθυντή Διεθνών Συνεργασιών του γαλλικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων Business France, Julien Ravalais Casanova, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας για την ισχυροποίηση του brand της Ελλάδας στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν επενδύσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, όπως τα boutique hotels, και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Eπίσης, συναντήθηκε με την Karine Bidart, διευθύνουσα σύμβουλο της Paris & Co., μία από τις μεγαλύτερες θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, που εκπροσωπεί περισσότερα από 300 διεθνή startups στον τουριστικό κλάδο, όπου  συζητήθηκε η δυνατότητα δικτύωσης τους με ελληνικές εταιρείες και φορείς σε τομείς όπως ο θαλάσσιος τουρισμός.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras, στο Παρίσι.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024