Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις του προεδρείου της ΣΕΤΚΕ με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού
Τουριστικά καταλύματα

Συναντήσεις του προεδρείου της ΣΕΤΚΕ με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού

Η ηγεσία της ΣΕΤΚΕ τόνισε την ανάγκη παρεμβάσεων σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα αναπτυξιακά προγράμματα και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς επίσης και τα προγράμματα που αφορούν στον εσωτερικό τουρισμό.

Διάθεση για διάλογο επέδειξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Χάρης Θεοχάρης κατά τις σημερινές τους συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ.κ. Παναγιώτη Τοκούζη και Δημήτρη Ευθυμίου.

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα και αφορούν ακόμη και τη βιωσιμότητά τους συζητήθηκαν κατά την πρώτη, πρωινή συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον υπουργό Οικονομικών.

Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων – ρευστότητα, η παράταση της λήξης των αξιογράφων, η αναστολή καταβολής των δόσεων στεγαστικών – καταναλωτικών δανείων, είναι κάποιες από τις προτάσεις της ΣΕΤΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό, που τέθηκαν επί τάπητος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, από τον οποίο ζήτησαν την έμπρακτη συνεισφορά του στην επίλυση πάγιων προβλημάτων και ανοικτών θεμάτων του κλάδου. Στη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει και προωθεί τα αιτήματα των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του κλάδου για τη στήριξη της αλυσίδας πληρωμών τους, καθώς και για τη διευθέτηση των θεμάτων με τις εκδοθείσες επιταγές.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού, κ.κ. Σταϊκούρας και Θεοχάρης συμφώνησαν ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για τον περιορισμό των “κραδασμών” της πανδημίας στις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, εκφράζοντας τη διάθεση για εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων.

“Ήταν δύο διαδοχικές, εποικοδομητικές συναντήσεις και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένες λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπό τις παρούσες συνθήκες και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία”, δήλωσε μετά και τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024