Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Δαμανάκη με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συνάντηση Δαμανάκη με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, πραγματοποίησε χτες, στη Βουλή, συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, αποτελούμενη από τον Πρόεδροτου Συλλόγου, κ. Δ. […]

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, πραγματοποίησε χτες, στη Βουλή, συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο<...>του Συλλόγου, κ. Δ. Αθανασούλη και τον Αντιπρόεδρο, κ. Δ. Καζιάνη.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ενημέρωσαν την εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αντίθεση του κλάδου στο προωθούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού νομοσχέδιο για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και εξέθεσαν τις ομόφωνες θέσεις των Ελλήνων Αρχαιολόγων για τη μορφή και τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει το νέο Μουσείο. Ενημέρωσαν επίσης την Μαρία Δαμανάκη για την κατάσταση εγκατάλειψης που γνωρίζει η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και την άνευ προηγουμένου οικονομική δυσπραγία των Εφορειών Αρχαιοτήτων.

Η κα Δαμανάκη δήλωσε στο Προεδρείο του Σ.Ε.Α. την εκτίμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο έργο των Ελλήνων Αρχαιολόγων, τους εξέθεσε την πρόταση που έχει διατυπώσει το Κίνημα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει συναντίληψη στα βασικά θέματα μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Σ.Ε.Α. και τους διαβεβαίωσε ότι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ώστε τα ζητήματα της απαξίωσης που γνωρίζει η πολιτιστική μας κληρονομιά να αναδειχθούν και να γίνει κάθε τι δυνατό προκειμένου να προστατευθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024