Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση φορέων του πελοποννησιακού τουρισμού με υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Τρίπολης
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση φορέων του πελοποννησιακού τουρισμού με υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Τρίπολης

Σε ένα ανοικτό διάλογο που αναπτύχθηκε με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, εξετάστηκαν τα σημαντικότερα διαρθρωτικά προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και οι πολιτικές, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν εκατέρωθεν για την από κοινού αντιμετώπισή τους.

Συνάντηση με τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Τρίπολης πραγματοποίησαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ), την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Τρίπολη. Με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με τη βοήθεια 25μελούς ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής το πρόεδρο του ΤΟΠ κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, επιχειρείται για πρώτη φορά σε τέτοιο γεωγραφικό εύρος, η έγγραφη αποτύπωση των απόψεων των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε 38 δήμους κατανεμημένους σε δύο περιφέρειες για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται κατά τόπους και δια ζώσης συναντήσεις.

Στην συνάντηση με τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Τρίπολης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο νυν δήμαρχος κ. Δημήτριος Παυλής και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, κ. Νικόλαος Τσιαμούλος, κ. Δημήτριος Βόσνος, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης και κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τους συνόδευαν. Εκ μέρους των Τουριστικών Φορέων το “παρών” έδωσαν ο πρόεδρος ο κ. Μαρινάκος, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΤΟΠ, μέλος της Διοικούσας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Δημήτριος Πολλάλης, ο αντιπρόεδρος της ΕΞΑ κ. Αλέξανδρος Ροϊνιώτης, ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑ κ. Ασημάκης Δαμόπουλος, μέλη Δ.Σ και συνεργάτες των δύο φορέων.

Σε ένα ανοικτό διάλογο που αναπτύχθηκε με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, εξετάστηκαν τα σημαντικότερα διαρθρωτικά προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και οι πολιτικές, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν εκατέρωθεν για την από κοινού αντιμετώπισή τους. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και κατ΄επέκταση και των επισκεπτών, καθώς και στην αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Οι προτάσεις που κατετέθησαν από τους υποψηφίους ήταν αξιόλογες, αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΠ-ΕΞΑ κ. Μαρινάκος, “τα έργα με αξία για τον τόπο και την οικονομία είναι τα υλοποιήσιμα έργα. Καθημερινά κατατίθενται προτάσεις τόσο από υποψηφίους όσο και από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, αρκετές από τις οποίες αξιόλογες, πλην όμως όσο αυτές αποτελούν μεμονωμένες δράσεις, δίχως να έχουν ενταχθεί σε ένα κοινό σχεδιασμό με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δίχως προϋπολογισμό κόστους και την αντίστοιχη  διασφάλιση πόρων χρηματοδότησης κινδυνεύουν να αποτελέσουν ανεκπλήρωτες ευχές στα συρτάρια των υποψηφίων”.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, παρά την ετερογένεια σε αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι κατά τόπους περιοχές, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε επίπεδο περιφερειακού σχεδιασμού, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους αναπτυξιακούς φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της Πελοποννήσου, να συμπράξουν και μέσα από μια κοινή διαδρομή, ως μια “επιχειρηματική μονάδα”, να διεκδικήσουμε προστιθέμενη κοινωνική αξία για τον τόπο, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την θέση που αρμόζει για την Πελοπόννησο στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024