Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση για την καταγραφή των τουριστικών προβλημάτων του νομού Αρκαδίας
Ενωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Συνάντηση για την καταγραφή των τουριστικών προβλημάτων του νομού Αρκαδίας

Σε θερμό κλίμα και με ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα βιβλιοθήκης – συνεδριάσεων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στο Λεωνίδιο, η συνάντηση-ανοικτή συζήτηση του Δ.Σ. της […]

Σε θερμό κλίμα και με ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα βιβλιοθήκης – συνεδριάσεων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στο Λεωνίδιο<...>, η συνάντηση-ανοικτή συζήτηση του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ), με μέλη ξενοδόχους από τους δήμους νότιας και βόρειας Κυνουρίας του νομού. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Κων/νο Μαρινάκο, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε την δεύτερη από μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων του Δ.Σ. της ΕΞΑ με ξενοδόχους όλων των γεωγραφικών ενοτήτων του Νομού.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου γύρω από τρέχοντα ζητήματα της ξενοδοχίας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, αλλά κυρίως η ανάδειξη, αξιολόγηση και καταγραφή των κατά τόπους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ο τουρισμός στο σύνολό του. Με βάση τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, θα ακολουθήσει την αμέσως προσεχή περίοδο, ένας νέος κύκλος επαφών με εκπροσώπους των νέων Καλλικρατικών δήμων και της περιφέρειας, με στόχο την επικοινωνία και προώθηση των προβλημάτων του κλάδου στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την από κοινού αναζήτηση μεθόδων επίλυσής τους και την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού Αρκαδίας.

Καθοριστικής σημασίας κατά την τελευταία συνάντηση των ξενοδόχων στο Λεωνίδιο ήταν και η παρουσία του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Ιωάννη Μαρνέρη. Ο κ. Μαρνέρης παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα των ξενοδόχων και τόνισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής και τις πολλαπλασιαστικές θετικές επιδράσεις που μπορεί να επιφέρει στην τοπική οικονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024