Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση γνωριμίας της Ολ. Αναστασοπούλου με τους πρόεδρους FedHATTA και HATTA
Τουριστικά γραφεία

Συνάντηση γνωριμίας της Ολ. Αναστασοπούλου με τους πρόεδρους FedHATTA και HATTA

Οι κ.κ. Τσιλίδης και Κελαϊδίτης αναφέρθηκαν στην ανάγκη βελτίωσης της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών γραφείων για ένα βιώσιμο τουριστικό οικοσύστημα, όπως και στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων των FedHATTA και ΗATTA με στόχο την ενδυνάμωση των επαφών της με πολλές τουριστικές αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου είχε χθες συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, όπως και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων (HATTA), κ. Νικόλαο Κελαϊδίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συμβολή τόσο της FedHATTA, όσο και της HATTA στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, όπως και ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε την αποδοτική συνεργασία με τις FedHATTA και ΗΑΤΤΑ για το σύνολο των θεμάτων του τουρισμού, την τουριστική προβολή της χώρας ως δωδεκάμηνου τουριστικού προορισμού, όπως και τη διαμόρφωση στρατηγικής για ενίσχυση μεριδίου σε αγορές-στόχους εκτός ΕΕ.

Αντιστοίχως, οι κ.κ. Τσιλίδης και Κελαϊδίτης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη βελτίωσης της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών γραφείων, για ένα βιώσιμο τουριστικό οικοσύστημα, όπως και στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων των FedHATTA και ΗATTA με στόχο την ενδυνάμωση των επαφών της με πολλές τουριστικές αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Η κα Αναστασοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει την πορεία της επίλυσης κάποιων ζητημάτων λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και τα θέματα που απασχολούν τον εν λόγω κλάδο.

Συνάντηση και με τον δήμαρχο Ανωγείων
Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ακόμη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον δήμαρχο Ανωγείων, κ. Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι μοναδικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ορεινός τουρισμός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός πλαισίου προώθησης και ανάδειξης των πλούσιων ελληνικών γεωτόπων και ιδιαίτερα του Ψηλορείτη, οι οποίοι αποτυπώνονται στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων υπό την προστασία της UNESCO. H κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο ορεινός τουρισμός αποτελεί μία μοναδική εθνική ευκαιρία ανάπτυξης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για πρώτη φορά, η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, με σημείο αναφοράς το ορεινό περιβάλλον, περιλαμβάνεται και οριοθετείται πλέον στην εθνική τουριστική στρατηγική.

Αντιστοίχως, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον διεθνή αγώνα “Pierra Creta”, ο οποίος θα γίνει τη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και θα λάβει χώρα στις χιονισμένες βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τα πολλά ακόμα περιθώρια που διαθέτει ο ορεινός τουρισμός για συνεισφορά στην εθνική οικονομία.

Η κα Αναστασοπούλου, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Ανωγείων ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την αποτελεσματική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, βασισμένη σε καλές πρακτικές της διεθνούς πραγματικότητας και των σύγχρονων δεδομένων.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024