Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Κεφαλογιάννη – Χατζηιωάννου και εκπροσώπων Τ.Α. Κυκλάδων

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Χατζηιωάννου και εκπροσώπων Τ.Α. Κυκλάδων

Με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων και τον εκπρόσωπο της εταιρίας easyGroup, κ. Στέλιο Χατζηιωάννου, συναντήθηκε στο ΥΕΝ χτες, Τρίτη 21 Ιουνίου 2006, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων και τον εκπρόσωπο της εταιρίας easyGroup, κ. Στέλιο Χατζηιωάννου, συναντήθηκε<...>στο ΥΕΝ χτες, Τρίτη 21 Ιουνίου 2006, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές δραστηριοποίησης κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας από τη συγκεκριμένη εταιρία. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανάπτυξη και την στήριξη του τομέα της κρουαζιέρας.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ιδιαίτερα την πεποίθησή του ότι η ελληνική κρουαζιέρα θα αναγεννηθεί και θα αποτελέσει πόλο έλξης όλων των μεγάλων εταιριών του κόσμου για κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στη νησιωτική Ελλάδα και μεγάλα οφέλη στην ελληνική οικονομία. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού και της Π.Ν.Ο. στον συγκεκριμένο τομέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τους Δημάρχους των Κυκλάδων και τον υποψήφιο επενδυτή της κρουαζιέρας κ. Χατζηιωάννου. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και πιστεύουμε ότι από το 2007 θα δρομολογηθούν κρουαζιερόπλοια σε συγκεκριμένες γραμμές των Κυκλάδων. Ήδη έχουν γίνει παραγγελίες για δύο συν δύο κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις κρυφές υπεραξίες, οι οποίες υπάρχουν στη νησιωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, στο Ιόνιο, στην Κρήτη. Επενδύουμε στην κρουαζιέρα όπου ήδη έχουν δρομολογηθεί κρουαζιερόπλοια υπό ελληνική σημαία και έχουν βρει θέσεις εργασίας εκατοντάδες Έλληνες ναυτικοί. Φιλοδοξούμε το 2007 και το 2008 να δρομολογηθούν και νέα κρουαζιερόπλοια στις γραμμές της νησιωτικής Ελλάδας”.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Ιωάννης Γεροντής – Δήμαρχος Σίφνου, Νικόλαος Βενάκης – Πρόεδρος Δημόσιας Επιχείρησης Σίφνου, Διονύσιος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Π.Φαλήρου, Θεόφιλος Μποφίλιος – Αντιδήμαρχος Σερίφου, Αντώνιος Eυγένιος – Αντιπρόσωπος Δήμου Σερίφου, Ιωάννης Ραγκούσης – Δήμαρχος Πάρου, Ιωάννης Δεκαβάλλας – Δήμαρχος Ερμούπολης Σύρου, Χρήστος Βερώνης – Δήμαρχος Μυκόνου και Βασίλειος Κόκκοτας – Δήμαρχος Νάξου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024