Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε χτες συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (Σ.Ε.Ο.Ε.Σ), όπου και δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να έχουν μια συνεργασία γύρω από ζητήματα που αφορούν στον εκθεσιακό και συνεδριακό τομέα…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε χτες συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (Σ.Ε.Ο.Ε.Σ), όπου και δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές<...>να έχουν μια συνεργασία γύρω από ζητήματα που αφορούν στον εκθεσιακό και συνεδριακό τομέα, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την τουριστική ανάπτυξη και, ειδικότερα, την ανάπτυξη του τουρισμού Πόλεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε πόλεις εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη.

«Έχω μια μακρά πορεία, τουλάχιστον σαράντα χρόνων στον χώρο των εκθέσεων. Ποτέ δεν έμαθα στη ζωή μου να υπερβάλλω και να λέω κοπλιμέντα. Ομολογώ, όμως, ότι η συμπαράσταση που βρήκαμε από τον Υπουργό είναι πρωτοφανής. Θέματα τα οποία χρόνιζαν επί δεκαετίες ολόκληρες, με μία δεκάλεπτη συζήτηση έδωσε εντολή να προχωρήσουν και να επιλυθούν. Αυτό τα λέει όλα». Ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Τάσος Κούμανης.

Ο Υπουργός, κ. Σπηλιωτόπουλος, με τη σειρά του δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, προοπτική και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, εάν δεν δώσουμε έμφαση στα νέα του προϊόντα, σ’ αυτά τα οποία είναι πιο ευέλικτα και πιο εξειδικευμένα για το μέλλον, όπως είναι ο Συνεδριακός και Εκθεσιακός Τουρισμός. `Αλλωστε, πόλεις μεγάλες, όπως είναι η Αθήνα, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια, να γίνουν προορισμοί city break, εάν παραλλήλως δεν δώσουμε ενίσχυση στον Συνεδριακό και Εκθεσιακό Τουρισμό που, κατά κύριο λόγο, μπορεί να τροφοδοτήσει με μόνιμη ροή επισκεπτών αυτές τις πόλεις, δηλαδή και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. City breaks, μόνο με συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό μπορεί να γίνουν, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να αγκαλιάσουμε τον κλάδο και είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε ψηλά τα μανίκια, να εργαστούμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που πράγματι χρονίζουν.

Και με αυτό ως αφορμή, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση λέγοντας ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές και πολύ καλά σημάδια για τον τουρισμό και για την Ελλάδα. Οποιαδήποτε συζήτηση, η οποία στηρίζεται σε φήμες κενές ουσιαστικού περιεχομένου, σε ακατάσχετη φημολογία, η οποία πολλές φορές εκπορεύεται άκριτα από επιστήμονες, περί επικείμενων σεισμών, όχι απλώς βλάπτουν το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά, κυρίως, βλάπτουν την τουριστική εικόνα της χώρας μας. Πολύ περισσότερο όταν αναφέρονται σε κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές. Το έχω πει από τη πρώτη στιγμή, θα το ξαναπώ ακόμη μία φορά, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μετά τον τελευταίο σεισμό και φυσικά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει κανένα σεισμό σε καμία περιοχή. Ο πανικός, όχι απλώς βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας, βλάπτει σοβαρά την οικονομία, βλάπτει το πορτοφόλι των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών που ζουν από τον τουρισμό. Αφήστε, λοιπόν, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και όλες τις άλλες περιοχές στην ησυχία τους. Είναι μια χαρά, δουλεύουν τουριστικά και μπορούν να έχουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024