Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με το νέο Δ.Σ. του HATTA
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με το νέο Δ.Σ. του HATTA

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ, είχε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον κλάδο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, καθώς και ευρύτερα θέματα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ, είχε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν<...>στον κλάδο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, καθώς και ευρύτερα θέματα του ελληνικού τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν η βέλτιστη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, ειδικότερα, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού στο πλαίσιο της στοχευμένης ανάπτυξης της κρουαζιέρας, καθώς και οι προοπτικές ανοίγματος σε νέες αναδυόμενες αγορές.

Σε επίπεδο ευρύτερης πολιτικής στόχευσης, τέθηκαν ζητήματα συναρμοδιοτήτων του τουρισμού, επισημάνθηκε η ανάγκη στροφής του ελληνικού τουρισμού προς την ποιότητα, την εκπαίδευση και την εξειδίκευση, ενώ συζητήθηκαν οι διαγραφόμενες προοπτικές για τη φετινή τουριστική σεζόν στο πλαίσιο των διεθνών οικονομικών συγκυριών.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός δήλωσε: «Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αγκαλιάζει όλους τους φορείς που στηρίζουν το τουριστικό προϊόν και την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος. Όπως, εν προκειμένω, τους φορείς των τουριστικών πρακτορείων, που έχουν εμπειρία, γνώση και οι οποίοι θα έλεγα ότι, μαζί με τα ξενοδοχεία, είναι οι κύριοι στυλοβάτες της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης. Έτσι, λοιπόν, ξεκινήσαμε με τον HATTA μια διαρκή, αμφίδρομη και ισότιμη σχέση, όχι μόνο ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ουσιαστικής συνεργασίας, με στόχο να είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την καινούργια σεζόν αλλά και να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο τις δυσκολίες που ενδεχομένως να έχουμε, αλλά κυρίως τις προκλήσεις της εποχής που έρχεται».

Ερωτώμενος δε για το θέμα της ακρίβειας και πιο συγκεκριμένα για το εάν η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα επηρεάσει το κόστος των διακοπών, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Ένα κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δράσει συλλογικά για να φέρει αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επανέλθουμε σε πολιτικές όπως η διατίμηση, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να είναι εφαρμόσιμες, λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη πλευρά, όμως αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε μία, όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη, πολιτική συγκράτηση των τιμών. Από την δική μας πλευρά, από την πλευρά του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία και τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, να συγκρατήσουμε τις τιμές τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, συνυπολογίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024