Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση στη Λεμεσό για την ανάπτυξη των Θαλάσσιων Λεωφόρων στη Μεσόγειο

Συνάντηση στη Λεμεσό για την ανάπτυξη των Θαλάσσιων Λεωφόρων στη Μεσόγειο

Συνάντηση, με θέμα `Θαλάσσιες Λεωφόροι στη Μεσόγειο` πραγματοποιήθηκε προχτές, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005, στη Λεμεσό,κατόπιν πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Technical Assistance Information Exchange Office – ΤΑΙΕΧ) και σε συνεργασία με […]

Συνάντηση, με θέμα `Θαλάσσιες Λεωφόροι στη Μεσόγειο` πραγματοποιήθηκε προχτές, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005, στη Λεμεσό,<...>κατόπιν πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Technical Assistance Information Exchange Office – ΤΑΙΕΧ) και σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Σλοβενία και την Κροατία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας στη Κύπρο, Μάλτα, Σλοβενία και Κροατία για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και την υλοποίηση σχετικών έργων στην περιοχή της Μεσογείου.

Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι πρωτοβουλίες αυτές οδήγησαν στην υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας του ΥΕΝ με την Κύπρο, την Ιταλία και τη Μάλτα, καθώς επίσης, με συντονισμό από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, στην υποβολή δύο κοινών προτάσεων έργων στην πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στις 25-05-2005, που αφορούν στην εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου και στην ανάπτυξη της υποδομής για τη μεταφορική σύνδεση Ελλάδας Κύπρου.

Η συνάντηση παρείχε μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω προώθηση της πολιτικής του κ. ΥΕΝ για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων. Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιο Βλάχο, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις και την πολιτική του Υπουργού για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την κινητοποίηση των επιχειρηματικών κύκλων στα πλαίσια της ανάπτυξης των λιμένων των θαλασσίων λεωφόρων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου μεταξύ ΥΕΝ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την ανάπτυξη των Ελληνικών λιμένων, καθώς επίσης και τη σπουδαιότητα του ρόλου των Ελληνικών λιμένων για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στην περιοχή.

Στη συνάντηση αναγνωρίστηκε από κοινού, ότι για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων απαιτείται η πολιτική δέσμευση όλων των μερών για το σκοπό αυτό, όπως έχει ήδη δεσμευτεί η Ελλάδα και η Κύπρος, και παράλληλα τονίστηκε η σημασία της ελεύθερης προσέγγισης όλων των κοινοτικών πλοίων στους λιμένες των θαλασσίων λεωφόρων και των προεκτάσεων τους που θα υιοθετηθούν από την Ε.Ε., σε αντιδιαστολή με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απαγόρευση προσέγγισης Κυπριακών πλοίων στους λιμένες της Τουρκίας.

Κλείνοντας τη συνάντηση, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρης Θράσου, συνεχάρη την Ελλάδα για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της, αναφορικά με την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024