Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση – συζήτηση στις Ροβιές για τοπική ανάπτυξη, τοπικά προϊόντα και πολιτισμό
Στις 8 και 9 Απριλίου

Συνάντηση – συζήτηση στις Ροβιές για τοπική ανάπτυξη, τοπικά προϊόντα και πολιτισμό

Η Πρωτοβουλία Ξενοδόχων για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου στις Ροβιές Ευβοίας και το ΑγρΟραμα, διοργανώνουν διήμερο συνάντησης-συζήτησης στις 8 και 9 Απριλίου, με θέμα: Τοπική Ανάπτυξη: Τουρισμός- παραδοσιακά προϊόντα – […]

Η Πρωτοβουλία Ξενοδόχων για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου στις Ροβιές Ευβοίας και το ΑγρΟραμα,<...> διοργανώνουν διήμερο συνάντησης-συζήτησης στις 8 και 9 Απριλίου, με θέμα: Τοπική Ανάπτυξη: Τουρισμός- παραδοσιακά προϊόντα – πολιτισμός. Αντικείμενο της διημερίδας είναι οι προβληματισμοί και οι προσπάθειες για διατήρηση της ταυτότητας του τόπου και η προβολή της μοναδικής φυσικής ομορφιάς και της κληρονομιάς (μνημεία, μύθοι, έθιμα, προϊόντα, τοπική κουζίνα), σε συνδυασμό με την τοπική αγροτική παραγωγή.

Η διημερίδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009 και ώρα 18:00, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Ροβιών και θα περιλαμβάνει συζήτηση με συντονιστή τον κ. Δ. Μιχαηλίδη (δημοσιογράφο στον αγροτουρισμό) και εισηγητές τον κ. Α. Καλογήρου (δημοσιογράφο) με θέμα “Εναλλακτικός τουρισμός & εστίαση στην οργάνωση και ανάπτυξη περιοχών με πεζοπορικό ενδιαφέρον” και τον κ. Ν. Κιούση (δημοσιογράφο) με θέμα “Η τοπική μας κουζίνα και πως την καταντήσαμε”, ενώ θα γίνει επίσκεψη στα ξενοδοχεία “Ρόδι”, “Αλεξανδρίδης”, “Ροβιές” και “Αγνάντι”. Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 προβλέπονται επισκέψεις στο κατάλυμα “Ζουζουλή”, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών, στον Αγροτουριστικό Ξενώνα “Ελαιώνας”, στον Ενετικό Πύργο Ροβιών και στο κατάλυμα “Κατερίνα”.

Η συνάντηση στις Ροβιές γίνεται λίγες μέρες μετά την διημερίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την τουριστικής ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας (28-29/3/2009, Eretria Village) και λίγες μέρες πριν την Γνωμοδότηση της Επιτροπής των Περιφερειών (79η Σύνοδος, 21-22/4/2009) με θέμα “Η συσχέτιση αγοράς εργασίας και περιφερειακών αναγκών στον τουριστικό κλάδο”, όπου στην παράγραφο 20 εντοπίζουμε “Προτείνει… την ανάληψη πρωτοβουλιών σύνδεσης του τουρισμού με το περιβάλλον και προώθησης της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης (…) της σύνδεσής τους με τον πολιτισμό (…) την προώθηση της δικτύωσης των τουριστικών προορισμών (…) με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η περιθωριοποίηση των επιχειρηματικών πρακτικών που δεν συμβάλλουν στην ευρύτερη κοινωνική πρόοδο και τη διάχυση του πλούτου στην κοινωνία, όπως τα all-inclusive”, ECOS-IV-033.

Ακόμη, η συνάντηση στις Ροβιές γίνεται, ενώ έχει κυκλοφορήσει το Σχέδιο Νόμου «Ποιοτική Αναβάθμιση, Ασφάλεια και Διεύρυνση του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος», όπου γίνεται προσπάθεια να ορισθούν οι Επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως (α) Επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου και (β) Αγροτουριστικές επιχειρήσεις χωρίς να έχει γίνει καμιάς μορφής διαβούλευση με τους αντίστοιχους επιχειρηματίες. Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί οι τοπικές αρχές, ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας και συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024