Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Α. Γκερέκου με τους συντονιστές των Δικτύων Νεολαίας του ΣΑΕ
Προώθηση του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συνάντηση της Α. Γκερέκου με τους συντονιστές των Δικτύων Νεολαίας του ΣΑΕ

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, συναντήθηκε χθες με τους συντονιστές των Δικτύων Νεολαίας των Περιφερειών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή, Aπω Ανατολή και Ωκεανία και…

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, συναντήθηκε χθες με τους συντονιστές των Δικτύων Νεολαίας<...> των Περιφερειών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή, Aπω Ανατολή και Ωκεανία και Κύπρου). Στη συνάντηση αυτή, όπου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Πουσσαίος, και ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ταμβάκης, οι συντονιστές της Νεολαίας του ΣΑΕ ενημέρωσαν την υφυπουργό για τη διαδικτυακή πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την προώθηση του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα μέσω της ιστοσελίδας www.unitethemarbles.org. Οι συντονιστές της νεολαίας, πριν από την επίσκεψή τους στην υφυπουργό, είχαν ξεναγηθεί στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Παντερμαλή.

Μετά τη συνάντηση, η υφυπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: “Η συνάντησή μου με τους συντονιστές των Δικτύων Νεολαίας των Περιφερειών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ήταν μια πραγματικά πάρα πολύ όμορφη στιγμή. Ο απόδημος ελληνισμός, και ιδιαίτερα η νεολαία του αποτελούν τους πρεσβευτές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Η διαδικτυακή πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την προώθηση του αιτήματος της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, μας κάνει να νιώθουμε όχι μόνο περηφάνια αλλά και ευθύνη. Θα συνεχίσουμε μαζί με όλους του έλληνες και της Ελλάδας και του εξωτερικού να παλεύουμε για την επανένωση των Γλυπτών, όπως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με όλους τους πολίτες της ανθρωπότητας που θεωρούν δίκαιο το αίτημα μας και μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας. Και ελπίζουμε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στον τόπο τους. Τώρα έχουν πλέον το δικό τους σπίτι, το νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Είμαι σίγουρη πως η συνεργασία μας με τους συντονιστές των Δικτύων της Νεολαίας του ΣΑΕ θα συνεχιστεί σε πολλά επίπεδα και θα είναι εξαιρετικά γόνιμη, όχι μόνο σε θέματα πολιτισμού, αλλά και για την προβολή του τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024