Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του δημάρχου Πειραιά με εκπροσώπους της εταιρείας του Ζenith
Π. Φασούλας: Οι τουρίστες βλέπουν ότι η κοινωνία στηρίζει την είσοδο αυτών των πλοίων στον Πειραιά

Συνάντηση του δημάρχου Πειραιά με εκπροσώπους της εταιρείας του Ζenith

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, δέχθηκε χθες στο νέο δημαρχείο της πόλης, τον πλοίαρχο, μέλη του πληρώματος και εκπροσώπους της εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου “Ζenith”. Μετά τη συνάντηση ο κ. Φασούλας δήλωσε:…

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, δέχθηκε χθες στο νέο δημαρχείο της πόλης, τον πλοίαρχο, μέλη του πληρώματος και εκπροσώπους της<...> εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου “Ζenith”. Μετά τη συνάντηση ο κ. Φασούλας δήλωσε:

“Δεχτήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Δήμο Πειραιά τον πλοίαρχο του πλοίου `Ζenith`, για το οποίο έχουν δημιουργηθεί τα περισσότερα προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι φανερό ότι ο Δήμος Πειραιά, οι δημότες του Πειραιά, ο ελληνικός λαός γενικότερα διακρίνεται πάντα από τη φιλοξενία. Η φιλοξενία προς τους ξένους είναι δεδομένη. Εξηγήσαμε στους επισκέπτες μας, ότι ναι μεν υπάρχουν οικονομικά και άλλα προβλήματα στη χώρα μας, τα οποία οι Έλληνες θα τα λύσουν μεταξύ τους, με τους αγώνες τους ή με διάλογο με την κυβέρνηση. Αλλά βεβαίως, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί σε συμπεριφορές που απαγορεύουν σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, να κατέβουν στη χώρα μας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση.

Επαναλαμβάνω ότι οι όποιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, που πιστεύω ότι είναι δίκαιες, μπορούν να λυθούν με τη συζήτηση, το διάλογο και με τους αγώνες μέσα στο πλαίσιο που πάντα γινόταν στην Ελλάδα. Ο διάλογος με την κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματα που απειλούν τη χώρα και βεβαίως πρέπει να αφήσουμε έξω απ`όλα αυτά τους Ισπανούς, Πορτογάλους και Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν δήλωσαν ότι θα ξανάρθουν στον Πειραιά, ο κ. Φασούλας είπε: “Είναι επιφυλακτικοί. Καταρχήν δε θέλουν να δημιουργούν προβλήματα στη χώρα. Ούτε είναι ευχάριστο θέαμα για ένα τουρίστα να βλέπει από την κουπαστή του πλοίου, ανθρώπους να δέρνονται μεταξύ τους ή να του δείχνουν ότι είναι ανεπιθύμητος σε αυτήν τη χώρα. Οι τουρίστες βλέπουν ότι η κοινωνία στηρίζει την είσοδο αυτών των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε την ελπίδα ότι και άλλες εταιρείες, όχι μόνο η `Πούλμαν`, η οποία έχει το “Zenith”, θα έχουν την κατάλληλη φιλοξενία, ώστε να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά, λιμάνι προορισμού και αφετηρίας, οπότε θα μπορέσουμε και εμείς ως χώρα να κερδίσουμε αυτά που δεν έχουμε κερδίσει τόσα χρόνια που δεν ισχύει αυτό.

Όσον αφορά στην άρση του καμποτάζ, από όσο γνωρίζω η πρόταση νόμου είναι στη Βουλή και συζητείται. Εμείς δε νομοθετούμε. Δεν μπορούμε να συμβουλέψουμε ή να μην συμβουλέψουμε την κυβέρνηση για κάτι. Απλώς λέμε την άποψή μας. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να αρθεί το καμποτάζ, ώστε να μπορέσει να κερδίσει η χώρα από όλη αυτή τη μεγάλη οικονομική πίττα που λέγεται τουρισμός κρουαζιέρας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024