Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με φορείς του τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με φορείς του τουρισμού

'Θέλουμε καθαρές πόλεις, θέλουμε καθαρές παραλίες, θέλουμε αεροδρόμια και λιμάνια που λειτουργούν καλά. Και θέλουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Γιατί μόνον έτσι η Ελλάδα θα εμπεδώσει τη θέση της ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός', δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ύστερα από συνάντηση με φορείς του ελληνικού τουρισμο, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: “Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κι εφέτος όλοι οι οιωνοί είναι πάρα πολύ θετικοί για αυξημένο αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας. Θα προσεγγίσουν τα  17 εκατομμύρια, άρα τα προσδοκώμενα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ και το μεγάλο ζήτημα είναι το όφελος αυτό να διαχυθεί όσο γίνεται ισόρροπα σε όλες τις περιοχές, σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων.

Γιατί υπάρχουν περιοχές χωρίς αεροδρομική υποδομή, υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν είναι μέσα στο διεθνές δίκτυο διακίνησης τουριστών, που με μεγαλύτερη δυσκολία θα ωφεληθούν από αυτό το ρεύμα προς τη χώρα μας.

Άρα, έχουμε ακόμη πάρα πολλά να κάνουμε το κράτος σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, με τους Δήμους. Γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η υπόθεση του τουρισμού να γίνει υπόθεση όλης της Δημόσιας Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Θέλουμε καθαρές πόλεις, θέλουμε καθαρές παραλίες, θέλουμε αεροδρόμια και λιμάνια που λειτουργούν καλά. Και θέλουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Αυτό αφορά τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αφορά και το δημόσιο τομέα. Γιατί μόνον έτσι η Ελλάδα θα εμπεδώσει τη θέση της ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός.

Γι’αυτό πρέπει και να διευκολύνουμε τους πολίτες χωρών που θέλουν να έρθουν, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη βίζα Σένγκεν, με πολλαπλή βίζα Σένγκεν, η οποία επιτρέπει στον τουρίστα να επανέλθει και δεύτερη και τρίτη φορά χωρίς δυσκολίες. Γι’ αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ν’αναληφθούν τοπικές πρωτοβουλίες οι οποίες κάνουν πιο δελεαστικό και πιο συγκεκριμένο το προϊόν, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά 12 μήνες το χρόνο.

Και αναφέρομαι στα γνωστά πακέτα του συνεδριακού τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού λόγω και των ιαματικών πηγών που έχουμε, του ιατρικού τουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού, του τουρισμού της περιπέτειας όπως λέγεται τώρα και ούτω καθ’εξής. Άρα υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πολύ μεγάλης ποιότητας και πολύ μεγάλης ποσότητας, τα οποία πρέπει να τ’αξιοποιήσουμε στο έπακρο μέσα στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Μόνον έτσι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της ως αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη”.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο πρόγραμμα για τη στήριξη της ανεργίας με προσωρινές θέσεις στον τομά του τουρισμού, ο κ. Βενιζέλος είπε: “Κι ένα ακόμη θετικό στοιχείο που βγήκε μέσα από το διάλογο με τους φορείς του τουρισμού είναι ότι το πρώτο πρόγραμμα για τη στήριξη της ανεργίας με προσωρινές θέσεις, με το λεγόμενο voucher, αποδίδει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για 10.000 νέους ανέργους, οι οποίοι μπορούν να βρουν προσωρινή, αλλά πολύ κρίσιμη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η πρότασή μας για τις 200.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, μέσω του ΑΣΕΠ πάντα, χωρίς ενδιάμεσο φορέα, με απόλυτη διαφάνεια, είναι εφικτή και χρηματοδοτήσιμη. Και γι’ αυτό αγωνιά η ελληνική κοινωνία.Όπως και οι επιχειρήσεις σε τομείς που κλυδωνίζονται -γιατί δεν έχουμε μόνο τον τουρισμό, έχουμε και πολλούς άλλους τομείς- και αγωνίζονται να βγουν από την κρίση μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, θέλουν ενίσχυση για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Είναι οι δυο βασικοί πυλώνες της πρότασής μας για την ανάσχεση της ανεργίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024