Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Βουλγαράκη – Καρατζαφέρη για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση Βουλγαράκη – Καρατζαφέρη για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων

Με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Λιμένων, συναντήθηκε χτες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν επίσης ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής…

Με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Λιμένων, συναντήθηκε χτες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής<...>κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν επίσης ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Καρατζαφέρη για όλες τις πτυχές του Σχεδίου, του διευκρίνισε πως το Σχέδιο δεν αφορά σε πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά σε παραχώρηση δραστηριοτήτων των Λιμένων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Ακόμη πως η κερδοφορία που αναμένεται από την εκχώρηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή αλλά και αυτή που προβλέπεται στο μέλλον.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε επίσης πως αυτή η πρακτική έχει υιοθετηθεί από τα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως να γίνεται για τρεις λόγους:


  1. Γιατί παρά την κερδοφορία οι Λιμένες αδυνατούν να επενδύσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσο μεγάλα ποσά για να ολοκληρωθούν οι υποδομές.
  2. Γιατί παρά το ότι ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ είναι Ανώνυμες Εταιρίες Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η λειτουργία τους γίνεται με όρους Δημοσίου και συνεπώς δεν έχουν την ευχέρεια για γρήγορες επιχειρηματικές κινήσεις και πρωτοβουλίες.
  3. Γιατί οι εταιρίες που έχουν εκδηλώσει προφορικά ενδιαφέρον διακινούν το 80%-90% των εμπορευματοκιβωτίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024