Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεδριακός τουρισμός: Πρώτη προτεραιότητα. . . από το τέλος!

Συνεδριακός τουρισμός: Πρώτη προτεραιότητα. . . από το τέλος!

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η πρώτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό της χώρας ήταν -σύμφωνα με εξαγγελίες του- η κατασκευή μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα, δυναμικότητας 10.000 έως 15.000 συνέδρων. […]

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η πρώτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό της χώρας ήταν -σύμφωνα με εξαγγελίες του- η κατασκευή μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα, δυναμικότητας<...> 10.000 έως 15.000 συνέδρων. Όμως, παρόλα αυτά, η προτεραιότητα αυτή δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει καθόλου, γεγονός που κάνει τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών ΣυνεδρίωνΣΕΠΟΣ<.> να εξακολουθεί να φωνάζει αλλά να μην εισακούεται για την επιτακτική ανάγκη να αποφασισθεί και να ξεκινήσει επιτέλους το συνεδριακό κέντρο.
Η κατασκευή του συνεδριακού κέντρου 3.000 περίπου θέσεων παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής, αν και αναγκαίο, δεν θεωρείται από τον ΣΕΠΟΣ ικανό να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων συνεδρίων άνω των 10.000 ατόμων και να αποτελέσει το διαβατήριο για την Αθήνα για την αναγνώρισή της ως διεθνής συνεδριακός προορισμός αξιώσεων.
Η χώρα μας χάνει 300 δισ. δραχμές από την αδυναμία διοργάνωσης τέτοιων συνεδρίων και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το ποσό θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δραχμές.
Παράλληλα, δεν προχωράει και η δημιουργία του Convention and Visitors Bureau της Αθήνας που θα μπορούσε να συμβάλλει οργανωμένα και ουσιαστικά στην παρουσίαση των συνεδριακών χαρακτηριστικών της Αθήνας και της χώρας και στην διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον, το επάγγελμα του οργανωτή συνεδρίων εξακολουθεί να μαστίζεται από εξωεπαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν τα εχέγγυα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ζημιώνουν τον κλάδο, το κράτος αλλά και την συνεδριακή εικόνα της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΟΣ, οι συνεδριακοί επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν καθ’ όλο ο χρόνο και να οργανώσουν σωστά τα μεγάλα διεθνή συνέδρια των 10.000 και πλέον συνέδρων, αρκεί η πολιτεία να αποφασίσει να υλοποιήσει τις δικές της αποφάσεις για δημιουργία συνεδριακού κέντρου, CVB Αθηνών, και κατοχύρωση του επαγγέλματος, φροντίζοντας παράλληλα και την συστηματική και ουσιαστική διαφήμιση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού.
Όσο δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις η Αθήνα και η Ελλάδα θα εξακολουθούν να θεωρούνται ο 'φτωχός συγγενής' στον ευρωπαϊκό συνεδριακό τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024