Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις Σέρρες, στις 22-24 Μαΐου

Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ο Νομός Σερρών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί τον κατεξοχήν δίαυλο επικοινωνίας της Ελλάδας με την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Σερρών εντάσσεται η προώθηση της συνεργασίας με […]

Ο Νομός Σερρών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί τον κατεξοχήν δίαυλο επικοινωνίας της Ελλάδας με την<...> Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Σερρών εντάσσεται η προώθηση της συνεργασίας με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας, καθώς και των Επιμελητηρίων των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και ιδιαίτερα των πρόσφατα ενταγμένων ή υπό ένταξη στην Ε.Ε. χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Σερρών προσπαθεί να έχει ενεργή παρουσία στις πρωτοβουλίες που προάγουν την επιχειρηματική συνεργασία στις χώρες των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου (Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Κύπρο).

Μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών που προωθούμε πρωταρχική θέση κατέχει η διοργάνωση Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη πόλη των Σερρών. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ενός διακρατικού δικτύου και συγκεκριμένων συνεργατικών δράσεων, η προώθηση των εμπορικών και επενδυτικών συνεργασιών στο τομέα των Τροφίμων και Ποτών και η ανάπτυξη συστηματικής επικοινωνίας με αγοραστές, κλαδικούς φορείς και τα μέσα δημοσιότητας στις αγορές – στόχους.

Με την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και την συνδρομή του Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και της πρωτοβουλίας “Kerasma” θα γίνει παρουσίαση και προβολή των σημαντικότερων Ελληνικών επιχειρήσεων των κλάδων Τροφίμων και Ποτών σε εμπορικούς αντιπρόσωπους, εκπροσώπους δικτύων διανομής και διαμορφωτές της κοινής γνώμης της Ν.Α. Ευρώπης (Επιχειρηματίες, Δημοσιογράφοι, Γευσιγνώστες, κλπ)

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων και workshops μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, καθώς και συνεδρίες με τα Επιμελητήρια των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και τα Επιμελητήρια της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν, εκτός των άλλων, επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και σε εργαστήρια παραδοσιακής παραγωγής προϊόντων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή επίδειξη μαγειρικής από Έλληνες και ξένους Chefs με σκοπό να προβληθούν οι εναλλακτικές δυνατότητες χρήσης των Ελληνικών προϊόντων. Στα πλαίσια προβολής και προώθησης ενός διακριτού Ελληνικού – Σερραϊκού προϊόντος – το Βουβάλι – η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την κατάρριψη ενός Ρεκορ Guinness.

Σας υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια πετυχημένη διοργάνωση την “Σερραϊκή Γαστρονομία – 1ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας” πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών τον Ιούνιο 2008, με βασική επιδίωξη την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της παραδοσιακής κουζίνας. Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η κατασκευή της μεγαλύτερης “Μπουγάτσας” στον Κόσμο, η οποία καταγράφηκε στα Ρεκόρ Guinness, καταστώντας γνωστό Παγκοσμίως την «πατρότητα» του διακριτού προϊόντος του νομού. Η ουσιαστική αυτή εκδήλωση για την Ν.Α. Ευρώπη αποβλέπει στο να γίνουν τα Βαλκάνια και ο Εύξεινος Πόντος χώρος οικονομικής ανάπτυξης και στενής εμπορικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα ενεργεί για τη σταθερή προσέγγιση και σύγκλιση των χωρών στην προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024