Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συνέστησε ο Αβραμόπουλος στην Πετραλιά

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συνέστησε ο Αβραμόπουλος στην Πετραλιά

Με την ευχή να «ζήσει το δικό της μύθο» στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε τη νέα υπουργό Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ο απερχόμενος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε την προσωπικότητα της κ. Πετραλιά…

Με την ευχή να «ζήσει το δικό της μύθο» στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε τη νέα υπουργό Φάνη Πάλλη-Πετραλιά<...> ο απερχόμενος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε την προσωπικότητα της κ. Πετραλιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εξαίρετο πολιτικό και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

«Ο τουρισμός, το γνωρίζουμε όλοι, είναι πράγματι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Όλοι στο παρελθόν μιλούσαν για τον τουρισμό, φοβούμαι όμως ότι λίγο νοιάζονταν και πολύ λιγότερα έκαναν», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ κάνοντας έναν απολογισμό των δράσεων του υπουργείου, σημείωσε ότι η σύσταση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αποτελεί την ενσάρκωση της πολιτικής της ΝΔ για την επανίδρυση του κράτους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια πραγματικά ανέβηκε στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, των παραγόντων της οικονομίας και του πολιτισμού. Και τέθηκε σε ανοδική τροχιά προόδου. Δώσαμε στον τουρισμό εξ αρχής, περιεχόμενο πιο σύγχρονο, πολιτικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό, αλλά όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, ακόμα και ιδεολογικό περιεχόμενο. Ανοίξαμε διάπλατα τις χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πλέον» είπε, «η χώρα απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση ως νέα μεγάλη δύναμη στην παγκόσμια τουριστική σκηνή».

Αναφερόμενος στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αναπτυξιακή πορεία του Τουρισμού αυτή την περίοδο ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «αν υπάρχει ένας χώρος και θα ήθελα αυτό να το γνωρίζει η συνάδελφός μου, όπου συνδυάζονται αρμονικά, συνυπάρχουν και συνεργάζονται ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, είναι ο χώρος του τουρισμού.

Θα έχω την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου δείπνου, που πρόκειται να παρατεθεί αυτές τις ημέρες, να απευθυνθώ στον ιδιωτικό τομέα και στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στους φορείς που τους εκπροσωπούν.

Αλλά θέλω για μία ακόμα φορά να πω ότι τους οφείλει πολλά η ελληνική πολιτεία. Αυτοί κράτησαν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό. Αυτοί ήταν που με πρωτοβουλία τους και με υψηλούς κινδύνους πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού».

Παρακάλεσε δε την κα. Πάλλη-Πετραλιά «αυτή τη συνεργασία να τη συνεχίσετε και να την εμβαθύνετε γιατί είναι πράγματι άνθρωποι της δημιουργίας και της προσφοράς. Και μόνο το γεγονός ότι 800 χιλιάδες άνθρωποι, Έλληνες πολίτες, έχουν άμεση ή έμμεση εξάρτηση κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική απ’ τον τουρισμό, αυτό λέει πολλά».

Από την πλευρά της η νέα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τοποθέτησή της στο υπουργείο, επισήμανε ότι «δεν είναι εύκολο να διαδέχεσαι έναν επιτυχημένο υπουργό σαν τον κ. Αβραμόπουλο».

Η κα. Πετραλιά έκανε λόγο για «φυσική μετάβαση» από το υπουργείο Πολιτισμού σε αυτό του Τουρισμού, αφού και οι δύο τομείς θεωρούνται και είναι η βαριά μας βιομηχανία, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου της. «Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι σταθερά η ανάπτυξη του τουρισμού» ανέφερε, και τόνισε ότι «σε αυτή την μεταολυμπιακή Ελλάδα ο τουρισμός ήταν και θα είναι ο πρώτος μας στόχος. Και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα την πιο φιλόξενη και άρα και την πιο τουριστική χώρα», υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος γραμματέας Τουρισμού υπήρξε ο παππούς της πριν 100 χρόνια.

Νωρίτερα, ο πρώην υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιος Λιάσκος, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε ότι δεν νιώθει πικρία για την επιλογή του πρωθυπουργού (καταργήθηκε η θέση υφυπουργού), ότι οι μεταβολές είναι εντός του πολιτικού συστήματος. Αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα διαδρομή του στον κλάδο του τουρισμού είπε ότι «Παραλάβαμε, όπως γνωρίζετε, από την αρχή να συγκροτήσουμε ένα Υπουργείο. Εγώ είναι γνωστό ότι είχα δουλέψει τον Τομέα Τουρισμού όταν ήταν αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία και είχα διαμορφώσει το πρόγραμμα, αυτό το πρόγραμμα που ήδη ξεκινήσαμε και εφαρμόζουμε». Όσο για την μετέπειτα δραστηριότητά του ανέφερε ότι «εγώ θεωρώ, ότι μετά την κατάργηση της θέσης του Υφυπουργού σ’ αυτό το Υπουργείο έχω ένα μεγάλο πεδίο δραστηριοποίησης ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Aλλωστε να πω κ. Υπουργέ, ότι μου έλειπε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επειδή είχα την τάση να δραστηριοποιούμαι εντονότατα μέσα σ’ αυτό».

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λιάσκο για το πολύτιμο έργο που πραγματοποίησε στον τουρισμό, εκθείασε το πρόσφατο συγγραφικό του έργο και δώρισε στον πρώην υφυπουργό ένα σπαθί, αντίγραφο του σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού του WTTC στις 18 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιήσει έναν απολογισμό των δράσεων του υπουργείου, ενώ θα κάνει και την παρουσίαση του νέου διαφημιστικού σποτ του ΕΟΤ, που θα σφραγίσει και τη θητεία του ως υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

Την ίδια μέρα, με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, παρουσία της νέας υπουργού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως και η τελευταία επί θητείας του κ. Αβραμόπουλου συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024