Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία μεταξύ Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και Δήμου Τρίπολης
Περιφέρεια

Συνεργασία μεταξύ Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και Δήμου Τρίπολης

Μεταξύ των πολυποίκιλων θεμάτων ημερησίας διατάξεως που ετέθησαν από την πλευρά των Συλλογικών Τουριστικών Φορέων, κεντρικό θέμα ανάλυσης αποτέλεσε η ανεύρεση θεσμικών μέσων για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ιδιωτικών Τουριστικών Συλλογικών Φορέων και του Δήμου Τρίπολης και η ενεργός συμμετοχή των δύο πλευρών σε πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Τρίπολης μεταξύ συλλογικών φορέων του ξενοδοχειακού τομέα και του Δήμου Τρίπολης. Στην παρούσα σύσκεψη εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων συμμετείχαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη και τον γενικό γραμματέα κ. Πέτρο Κουτσόπουλο και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, τον αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Ροϊνιώτη, τον έφορο κ. Στυλιανό Καλατζή και τον ταμία κ. Χρήστο Τσαρούχη. Εκ μέρους του δήμου παρευρέθησαν πέραν του δημάρχου κ. Δημήτρη Παυλή, ο αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Βρέντας και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θεόδωρος Τσάμης, καθ ύλην αρμόδιοι σε θέματα Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Χριστοδουλόπουλος, μέλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” για το 2021.

Μεταξύ των πολυποίκιλων θεμάτων ημερησίας διατάξεως που ετέθησαν από την πλευρά των Συλλογικών Τουριστικών Φορέων, κεντρικό θέμα ανάλυσης αποτέλεσε η ανεύρεση θεσμικών μέσων για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ιδιωτικών Τουριστικών Συλλογικών Φορέων και του Δήμου Τρίπολης και η ενεργός συμμετοχή των δύο πλευρών σε πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Σημαντικής προτεραιότητας ζήτημα, χαρακτηρίστηκε κατά τη σύσκεψη, η άμεση τακτοποίηση επιμέρους διαδικασιών που έχουν σχέση με τις κοινωνικές υποδομές, τα τεχνικά έργα και τις υπηρεσίες, με έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στις κυκλοφοριακές διευκολύνσεις κ.α., θέματα τα οποία άπτονται της βελτίωσης της ζωής τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης αναφορικά με τις διαδικασίες και τις εξελίξεις των ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, όπου οι Συλλογικοί Τουριστικοί Φορείς δεσμευτήκαν να συμμετάσχουν ενεργά για την προώθηση και ενίσχυση της εν λόγω προσπάθειας.

Στο σύνολό τους οι συλλογικοί φορείς του ξενοδοχειακού τομέα, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους στο Δήμαρχο Τρίπολης για τον ένθερμο εναγκαλισμό και την προσέγγιση όλων των επιμέρους θεμάτων, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανοικτής και διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών και εκφράσθηκε η πεποίθηση ότι η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι ιδιωτικοί φορείς σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και το όραμα που χαρακτηρίζει τη νέα Δημοτική Αρχή, αποτελούν, υπό προϋποθέσεις, τον ουσιαστικότερο θεματοφύλακα και εγγυητή για την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022