Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής με φορείς κινηματογραφιστών
Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Συνεργασία της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής με φορείς κινηματογραφιστών

Το Hellenic Film Commission έχει θέσει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διευκόλυνση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα ως βασική προτεραιότητά του. Ο απώτερος σκοπός του Hellenic Film Commission […]

Το Hellenic Film Commission έχει θέσει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διευκόλυνση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα<...> ως βασική προτεραιότητά του. Ο απώτερος σκοπός του Hellenic Film Commission είναι η προβολή της Ελλάδας ως ενός ιδανικού τόπου για τη πραγματοποίηση κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών. Το Hellenic Film Commission προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές επαγγελματικές κοινότητες και τις τοπικές αρχές προκειμένου να διευκολύνουν την προσέγγιση κινηματογραφικών παραγωγών από όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, εκπροσωπώντας και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την παροχή διευκολύνσεων στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων ή διαφημιστικών. Σε συνεργασία με το Hellenic Film Commission, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής επικοινώνησε με θεσμικούς φορείς των κινηματογραφιστών όπως ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.) και η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΠΑ.Κ.Τ) και πρότεινε τη φιλοξενία μελών της κινηματογραφικής κοινότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής. Ο διάλογος μεταξύ μελών της κινηματογραφικής κοινότητας και εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εύρυθμη συνεργασία των συμμετεχόντων στην κινηματογραφική παραγωγή.

Τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών σε μία περιοχή συμβάλλουν θετικά στην προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών, καθώς πολλές περιοχές αναπτύχθηκαν τουριστικά μετά από γυρίσματα ταινιών. Η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη για την κινηματογραφική παραγωγή, αλλά και για την προβολή της Χαλκιδικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024