Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Travel Foundation και Green Evolution για την επόμενη γενιά τουριστικής διαχείρισης στην Ελλάδα
DMMOs

Συνεργασία Travel Foundation και Green Evolution για την επόμενη γενιά τουριστικής διαχείρισης στην Ελλάδα

Η συνεργασία ξεκινά με την εκπαίδευση οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών για Smart επανεκκίνηση και θα διαρκέσει για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η Travel Foundation, η μεγαλύτερη ΜΚΟ για τον παγκόσμιο τουρισμό, προχώρησε σε συνεργασία με τη Green Evolution ΑΕ, καθιστώντας τη ως τον επίσημο Εθνικό Συνέταιρό της για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως ειδικοί από τη Green Evolution θα παρέχουν τα ευρέως αναγνωρισμένα και καινοτόμα προγράμματα και σεμινάρια σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς στην Ελλάδα, και οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τον ελληνικό τουριστικό τομέα να “ξαναχτιστεί” καλύτερα, προετοιμασμένος για έναν κόσμο μετά την πανδημία του COVID-19.

Βασικό πυρήνα της συνεργασίας αποτελεί η υποστήριξη των ελληνικών Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOs). Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού ήδη καταρτίζει σχέδια, ώστε να απαιτείται από το Νόμο η δημιουργία DMMO για κάθε σημαντικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Η Green Evolution και η Travel Foundation είναι πλέον σε πολύ καλή θέση για να υποστηρίξουν τη δημιουργία και τις τρέχουσες ανάγκες τέτοιων οργανισμών, και το πρώτο βήμα είναι η παροχή ενός εκπαιδευτικού πακέτου σχεδιασμένου τόσο για νέους όσο και υπάρχοντες DMMOs, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα είναι καλά προετοιμασμένοι για να ηγηθούν της ανάκαμψης και να αποδώσουν μεγαλύτερα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί μερικές εβδομάδες, συμπεριλαμβάνει:

  • δύο ημέρες εκπαίδευσης
  • ένα διαδραστικό εργαστήριο καθοδηγούμενο από ειδικούς
  • εφαρμοσμένη μάθηση βασισμένη στο πλαίσιο ανάκαμψης και την εργαλειοθήκη της Travel Foundation

Στο τέλος του προγράμματος, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη σχεδίων ανάκαμψης και τη δημιουργία νέων δομών DMMO στην Ελλάδα θα έχουν μια ολοκληρωμένη γνώση για διαχείριση και προώθηση προορισμών, για θέματα αειφορίας, καθώς και για μελλοντικές τάσεις στον τουρισμό. Θα έχουν επίσης και ένα χρήσιμο και πρακτικό πλαίσιο αναφοράς για να καθοδηγήσει τα επόμενα βήματά τους.

Στους ερχόμενους μήνες, η συνεργασία θα παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε διαχειριστές προορισμών, σε θέματα κλειδιά όπως η βελτιστοποίηση των οφελών μιας οικονομίας επισκεπτών και η διαχείριση των επιπτώσεων του τουρισμού στην κοινότητα. Τα προγράμματα θα εστιάσουν στο σχεδιασμό της ανάκαμψης και στην τοπική εφαρμογή της τουριστικής αλυσίδας προμήθειας, και θα υπάρξουν επίσης δραστηριότητες υποστήριξης για μικρές επιχειρήσεις που θα τις βοηθήσουν να προσαρμοστούν και να διευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων τους, καθώς και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τη μελλοντική ανταγωνιστικότητά τους.

Ο Jeremy Sampson, CEO της Travel Foundation, δήλωσε: “Είμαστε πανευτυχείς που η Green Evolution είναι ο πρώτος μας επίσημος Εθνικός Συνέταιρος. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και την επίδρασή μας στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα προγράμματά μας θα προσαρμοστούν κατάλληλα στα τοπικά πλαίσια. Η Green Evolution έχει πλούσια εμπειρία και ισχυρή φήμη στον αειφόρο τουρισμό και όχι μόνο, και με αυτό το νέο πρόγραμμα η Ελλάδα έχει κάθε ευκαιρία να αποδείξει στον κόσμο ότι έχει επιλέξει ένα νέο μονοπάτι στην τουριστική της ανάκαμψη που βάζει τις ανάγκες της κοινωνίας στο επίκεντρο”.

Ο κ. Ιωάννης Παππάς, CEO της Green Evolution, ανέφερε: “Μέσα από τη συνεργασία μας με την Travel Foundation, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε πρακτικές λύσεις στην Ελλάδα που διασφαλίζουν πως ο τουρισμός θα μεγαλώσει και θα αναπτυχθεί με έναν ισορροπημένο και αειφόρο τρόπο, με έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Θα φέρουμε τις καλύτερες πρακτικές και δοκιμασμένες προσεγγίσεις από όλο τον κόσμο και θα τις προσαρμόσουμε στην ελληνική – και τοπική – πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα απελευθερώσουμε τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να καθορίσουν τη μορφή του μελλοντικού τουρισμού τους“.

Η συνεργασία θα διαρκέσει για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024