Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη της Α. Γκερέκου με φορείς τουρισμού της Κέρκυρας
Α. Γκερέκου: Θα στέκομαι πάντα κοντά στους Κερκυραίους, ενισχύοντας τον τουρισμό

Σύσκεψη της Α. Γκερέκου με φορείς τουρισμού της Κέρκυρας

Σύσκεψη με φορείς Τουρισμού της Κέρκυρας πραγματοποίησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Σκοπός της σύσκεψης, που έγινε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ήταν η καταγραφή της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στον κερκυραϊκό τουρισμό…

Σύσκεψη με φορείς Τουρισμού της Κέρκυρας πραγματοποίησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου το<...> Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Σκοπός της σύσκεψης, που έγινε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ήταν η καταγραφή της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στον κερκυραϊκό τουρισμό, αλλά και η κατάθεση προτάσεων από τους τοπικούς φορείς Τουρισμού για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, υπό το πρίσμα της ενεργοποίησης και της συνέργειας των τοπικών παραγόντων τουρισμού.

Μετά τη σύσκεψη, η κα Γκερέκου προέβη στις εξής δηλώσεις: “Είχαμε μία πολύωρη παραγωγική συζήτηση με τους φορείς του κερκυραϊκού τουρισμού, κατά την οποία κατετέθησαν πολλές ιδέες και προτάσεις εκ μέρους των φορέων για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, αλλά και γενικότερα για την πορεία του Κερκυραϊκού τουρισμού. Συγκάλεσα τη σημερινή σύσκεψη για να δηλώσω ότι παραμένω πάντα κοντά στον Κερκυραϊκό Τουρισμό, κοντά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κοντά σε όλους του Κερκυραίους. Το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ξεκάθαρο: Η Κέρκυρα έχει πολλές δυνατότητες και είναι στο χέρι μας όλοι μαζί οι τοπικοί παράγοντες και φορείς να λειτουργήσουμε με συνέργεια και συνεργασία ώστε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για την αλλαγή της Κέρκυρας, ώστε να ανταποκριθούμε με επάρκεια στη νέα εποχή που βρίσκεται προ των πυλών». Στο πνεύμα αυτό κάλεσε τους τοπικούς φορείς να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους ώστε «η Κέρκυρα να γίνει πρωταθλήτρια στην πράσινη ανάπτυξη και ένας από τους πρώτους πράσινους τουριστικούς προορισμούς της χώρας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Τουρισμού, η κα. Γκερέκου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα τεράστια χρέη που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, δίνοντας ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη “μαύρη τρύπα” του ΕΟΤ, και τόνισε παράλληλα ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει καταρχήν ένας εξορθολογισμός των δαπανών στον τομέα του Τουρισμού, που όχι μόνο δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για τον Τουρισμό αλλά θα συμβάλλει στην ενισχυμένη και στοχευμένη τουριστική προβολή της χώρας για την επερχόμενη περίοδο. «Το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας έχει τη μοναδική στην Ευρώπη ιδιαιτερότητα της πλούσιας ποικιλομορφίας. Kάθε τόπος έχει τη δική του τουριστική ταυτότητα και όλα μαζί συνθέτουν την τουριστική ταυτότητα της χώρας μας», υπογράμμισε η κα Γκερέκου. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε και τις από κοινού πρωτοβουλίες της με την κα. Κατσέλη για την προώθηση ρύθμισης που θα καταργεί τις επιβαρύνσεις στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Ερωτώμενη για έργα Πολιτισμού στην Κέρκυρα, η κα Γκερέκου εξέφρασε καταρχήν την πρόθεσή της να ενεργοποιηθεί εκ νέου το έργο “Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Μουσείου Αχιλλείου Κέρκυρας”, οι εργασίες του οποίου αναμένονται να ξεκινήσουν κατά τα τέλη του 2010, τηρούμενου του χρονοδιαγράμματος. Αναφορικά, δε, με τις εργασίες αποκατάστασης του «Καβοσίδερο» στο Παλαιό Φρούριο, η κα. Γκερέκου ενημέρωσε ότι το έργο είχε απενταχθεί όχι μόνο από το ΓΆ ΚΠΣ αλλά και από το ΕΣΠΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις από τον πρ. Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ν. Δένδια. ΠαρΆ όλα αυτά, εξέφρασε τη βούλησή της να εξευρεθεί μια λύση ώστε το σημαντικό αυτό έργο να επανενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το Καζίνο Κέρκυρας, επανέλαβε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έλαβε σχετικά με το «πάγωμα» της πώλησής του, δήλωσε ωστόσο ότι εξετάζονται όλα τα νομικά αλλά και τα οικονομικά περιθώρια που δίνονται. Τέλος, η κα. Γκερέκου αναφέρθηκε και στο Χωροταξικό του Τουρισμού, το οποίο απεσύρθη -σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ- και το οποίο πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Σημειώνουμε ότι στη σύσκεψη με την κα Γκερέκου συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων ΕΟΤ, κ. Π. Μουχλιανίτης, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Κέρκυρας, κ. Κ. Τσουμάνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Κ. Μπρετάνος, για την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας ο Πρόεδρος κ. Π. Μπράμος, ο γραμματέας κ. Ζούπας και ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Μέριανος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (AOCTA) και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), κ. Δ. Χαρίτος, η πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, κα Σ. Σαββάτη, ο διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, κ. Μ. Σαλεσιώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μουσείου Αχιλλείου, κ. Σ. Κρητικός, ο αντιπρόσωπος Κέρκυρας της ΗΑΤΤΑ, κ. Β. Κοντός, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Κ. Κασταμονίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Κέρκυρας (ΟΕΒΕΚ), κ. Π. Τσιτσές, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Μούτσος, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, κ. Σ. Λίβερη, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων Ιονίων Νήσων κ. Κ. Βλάσσης, ενώ υπόμνημα κατέθεσε για το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Κέρκυρας η πρόεδρος κα Κ. Αθανασίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024