Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση κοινής επιτροπής για την τουριστική αξιοποίηση του ελληνικού θρησκευτικού στοιχείου

Σύσταση κοινής επιτροπής για την τουριστική αξιοποίηση του ελληνικού θρησκευτικού στοιχείου

Το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης των διαθεσίμων στοιχείων και δραστηριοτήτων, που αφορούν στο θρησκευτικό / προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς και στην εξειδίκευση, στη διοργάνωση ταξιδίων σε περιοχές με έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον, συζήτησαν χτες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005…

Το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης των διαθεσίμων στοιχείων και δραστηριοτήτων, που αφορούν στο θρησκευτικό / προσκυνηματικό τουρισμό,<...>καθώς και στην εξειδίκευση, στη διοργάνωση ταξιδίων σε περιοχές με έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον, συζήτησαν χτες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005, στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ο Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Λιάσκος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Εκκλησίας της Ελλάδας, που θα εξετάσει, με τουριστικά κριτήρια την αξιοποίηση του θρησκευτικού στοιχείου των περιοχών της χώρας μας.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η ανάπτυξη προσκηνυματικού ρεύματος σε προσκηνύματα της χώρας, όπου κυριαρχεί το πνευματικό στοιχείο της ορθόδοξης πίστης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Υφυπουργός τέλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου, για την απεμπλοκή χρηματοδότησης του προγράμματος θρησκευτικού τουρισμού `Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου` από το ΕΠΑΝ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022