Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤ.Α.Ξ.Υ.: Στον 1,5 μήνα η έκδοση εφάπαξ βοηθημάτων

Τ.Α.Ξ.Υ.: Στον 1,5 μήνα η έκδοση εφάπαξ βοηθημάτων

Σημαντικά περιορίστηκε (στον 1,5 μήνα) ο χρόνος έκδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων που χορηγεί το Ταμείο στους ασφαλισμένους του, μετά από ένα διάστημα όπου παρατηρήθηκε σημαντική καθυστέρηση με αφορμή τη μεγάλη […]

Σημαντικά περιορίστηκε (στον 1,5 μήνα) ο χρόνος έκδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων που χορηγεί το Ταμείο στους ασφαλισμένους του<...>, μετά από ένα διάστημα όπου παρατηρήθηκε σημαντική καθυστέρηση με αφορμή τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων. Μετά την ενίσχυση και την αύξηση της απόδοσης του συγκεκριμένου τμήματος αναμένεται τους επόμενους μήνες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση αφού οι δικαιούχοι εφάπαξ με εικοσαετία μειώνονται σταδιακά. Το προσωπικό του ταμείου στην κεντρική υπηρεσία αλλά και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και τις κατασκευαστικές ατέλειες που αντιμετώπισαν στη λειτουργία τους μέσα από το νέο κτήριο.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, όπως τονίζουν παράγοντες του ταμείου, αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην αξιοποίηση των ακινήτων με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Η βασική προτεραιότητα πάντως της Διοίκησης αλλά και των εργαζομένων για το επόμενο διάστημα επικεντρώνεται στην προώθηση και έγκριση του νέου οργανισμού λειτουργίας.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του οργανισμού έχει τροποποιηθεί πολλές φορές με βάση τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στο ΤΑΞΥ<.> που ας σημειωθεί λειτουργεί με απαρχαιωμένο Οργανισμό που δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες και μεταξύ των άλλων στερεί τη δυνατότητα επέκτασης του Ταμείου σε τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024