Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤα Ποσειδώνια 2010 άνοιξαν τις πύλες τους
Η φετινή διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη στην 40χρονη ιστορία της

Τα Ποσειδώνια 2010 άνοιξαν τις πύλες τους

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2010 ξεκίνησε χθες Δευτέρα, 07 Ιουνίου, καθώς η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη έκοψε την κορδέλα της έκθεσης. Πάνω από 17.000 Έλληνες […]

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2010 ξεκίνησε χθες Δευτέρα, 07 Ιουνίου, καθώς η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα<...> Λούκα Κατσέλη έκοψε την κορδέλα της έκθεσης. Πάνω από 17.000 Έλληνες και διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες, που εκπροσωπούν την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, θα παραστούν στην πενθήμερης διάρκειας έκθεση που εκτείνεται σε 31.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού και που καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία της με τη συμμετοχή 1.855 εκθετών από 87 χώρες.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί τη μεγαλύτερη στην 40χρονη ιστορία των Ποσειδωνίων, καθώς χαρακτηρίζεται από μία αύξηση του εκθεσιακού χώρου της τάξεως του 11,5%, ενώ η παρουσία των μεγάλων ηγέτιδων δυνάμεων της ασιατικής ναυτιλίας αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με εκείνη που κατέλαβαν στη προηγούμενη διοργάνωση. Στα Ποσειδώνια 2010, επίσης συμμετέχουν 21 εθνικά περίπτερα από τα μεγαλύτερα καθιερωμένα ναυτιλιακά κράτη.

Συνολικά, 85 επιχειρηματικοί κλάδοι εδραιώνουν την παρουσία τους στα Ποσειδώνια 2010, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από ναυπηγο-επισκευαστικές εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από 416 συμμετοχές. Με την ισχυρή συμμετοχή της Ασίας, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Αυστραλίας, τα Ποσειδώνια μετατρέπουν την Ελλάδα σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο με σημαντικά οφέλη για την οικονομία της χώρας

Το αμείωτο ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στην Ελλάδα εστιάζεται στη συνεχή ροή παραγγελιών νέων ναυπηγήσεων, καθώς και στη διεθνώς ηγετική θέση της χώρας στα ναυτιλιακά δρώμενα, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο με μερίδιο 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας ενώ κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει περί τα 2,7 δισ. δολάρια για την κατασκευή νέων πλοίων.

Στην ομιλία της η κα Κατσέλη απευθυνόμενη σε ένα σημαντικό ελληνικό και διεθνές ακροατήριο ανέφερε: “Τα Ποσειδώνια για πολλές δεκαετίες αποτελούν το forum της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στην οποία ξεχωρίζει η ελληνική ηγετική θέση με προσόντα την προσήλωση στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα. Η πρόκληση για τη χώρα είναι να διατηρήσει αυτά τα διαχρονικά βιώσιμα πλεονεκτήματα που αποτελούν την πηγή πλούτου και κοινωνικής ευημερίας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το 2009, έτος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ναυτιλία απέφερε στη χώρα μας συνάλλαγμα 13 δισ. ευρώ ενώ απασχολήθηκαν 200.000 άτομα σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εργασίες”.

Η υπουργός επίσης ανέγνωσε το προσωπικό μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η ναυτιλία για τη χώρα μας ήταν και συνεχίζει να είναι το αποδεδειγμένο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Η στρατηγική θέση της Ελλάδας στη Μεσόγειο, καθώς και το Αιγαίο Πέλαγος με τα δεκάδες νησιά του, προσέδωσαν στην Ελλάδα μία από τις δυναμικότερες και πιο επιτυχημένες ναυτιλιακές παραδόσεις του κόσμου. Ο ναυτιλιακός κλάδος ανέκαθεν αποτελούσε την ηγέτιδα δύναμη για την ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας. Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που απαιτεί τη δέσμευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων απέναντι σε έναν κοινό σκοπό, η ναυτιλία μπορεί επίσης, να συνεισφέρει δυναμικά, ώστε να κατανικηθεί η οικονομική κρίση και να δημιουργήσει μία καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα. Η κυβέρνηση μου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με όλες τις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να διασφαλίσει μια δυναμική και ανταγωνιστική ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ποσειδωνίων, κ. Ιωάννης Λύρας, δήλωσε: <ι>“Δεν υπάρχει παγκοσμίως άλλο ναυτιλιακό γεγονός που να χαρακτηρίζεται από το πνεύμα και την ατμόσφαιρα των Ποσειδωνίων, ενώ δεν υπάρχει άλλο γεγονός στην Ελλάδα, σε οποιονδήποτε τομέα που να τυχαίνει της ίδιας διεθνούς αναγνώρισης. Στην καρδιά αυτής της επιτυχίας βρίσκεται η ελληνική ναυτιλία, η παράδοση και το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων, ξένο προς γραφειοκρατικά και μονοδιάστατα πρότυπα λειτουργίας και οργάνωσης που από την αρχαιότητα έχουν επανειλημμένα αποδείξει την προσαρμοστικότητα, το δυναμισμό, την αντοχή και την αξία τους”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εκφράζω την ελπίδα ότι τα Ποσειδώνια 2012 θα εγκαινιαστούν υπό συνθήκες εθνικής και παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής ευημερίας”. Τέλος ο κ. Θεόδωρος Βώκος, εκ μέρους των διοργανωτών των Ποσειδωνίων, υπογράμμισε ότι εκτός από το φετινό ρεκόρ συμμετοχής στα Ποσειδώνια που επιβεβαιώνει τη σημασία της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών, τα Ποσειδώνια προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο στη χώρα μας, γεμίζοντας τα ξενοδοχεία και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εκθεσιακού τουρισμού, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024