Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤΑΙΠΕΔ: Τουριστική αξιοποίηση για 40 ακατοίκητα νησιά
Επενδύσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Τουριστική αξιοποίηση για 40 ακατοίκητα νησιά

Ο στόχος των 19 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του κράτους μέχρι το 2015 μπορεί να επιτευχθεί, όσο το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι 'κατάλληλο', δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Τάκης Αθανασοπουλος.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εντοπίσει 40 ακατοίκητα νησιά και νησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, κ. Ανδρέας Ταπραντζής, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

“Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύεται από το πρακτορείο.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 τ.μ. έως 3 εκατ. τ.μ., τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. Ο κ. Ταπραντζής είπε ότι πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών, που χρειάζονται, πριν προχωρήσει το σχέδιο.

Η πώληση νησιών έχει αποκλεισθεί, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, επειδή τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο δε θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις, αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.

Ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε ότι ο στόχος των 19 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του κράτους μέχρι το 2015 μπορεί να επιτευχθεί, όσο το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι “κατάλληλο”.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τη ζήτηση για ελληνικά ακίνητα, καθώς ανακινεί και έναν διαγωνισμό για την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ στο νησί της Ρόδου. Το Ταμείο επέλεξε έξι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των London & Regional Group Holdings Ltd και NCH Capital Inc, από τους επτά υποψηφίους, για να εισέλθουν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού, με σκοπό την ανάπτυξης μιας περιοχής στο νησί. Ο πλειοδότης για την περιοχή, έκτασης 1.850.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, αναμένεται να επιλεγεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024