Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Ταξίδια” με φως και νερό στην Έδεσσα

“Ταξίδια” με φως και νερό στην Έδεσσα

Ο δήμος Έδεσσας υλοποιώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάδειξης και επαναπροσέγγισης της ιστορικής και φυσικής κληρονομιάς του χώρου των καταρρακτών εγκαινιάζει μια σύγχρονη προσέγγιση των μύθων του τόπουμε την βοήθεια της […]

Ο δήμος Έδεσσας υλοποιώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάδειξης και επαναπροσέγγισης της ιστορικής και φυσικής κληρονομιάς του χώρου των καταρρακτών εγκαινιάζει μια σύγχρονη προσέγγιση των μύθων του τόπου<...>με την βοήθεια της τεχνολογίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Σόντρα, το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 21.30 στον Καταρράκτη Κάρανο, τον μεγαλύτερο από τους επτά καταρράκτες της πόλης. Προσκεκλημένες είναι οι πόλεις που ανήκουν στο δίκτυο πόλεων της Ελλάδας με ποτάμια, καθώς και το δίκτυο πόλεων με παγκόσμια φυσική και ιστορική κληρονομιά της UNESCO.

Κάθε βράδυ στις 21.00 και για μία ώρα θα παρουσιάζεται για τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα φωτοσύνθεσης όπου το φως ταξιδεύει, διεγείρει, αναπνέει και παίζει το ρυθμό του νερού προκαλώντας παιχνίδια μαζί του. Η γη, ο αέρας και το νερό προκαλούν την πανάρχαια μνήμη και η μικρή νεράιδα των νερών λούζεται στον υδάτινο κήπο του φωτός, προκαλώντας τις αισθήσεις των θεατών.

Ο δήμος καλεί τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της Έδεσσας, της πόλης των νερών, της πόλης των μύθων, για ένα ταξίδι με το φως και το νερό με την βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Η είσοδος στους επισκέπτες για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα θα είναι ελεύθερη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024