Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤαξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων για την Ελλάδα
Γ. Κουμουτσάκος: Οι κυβερνώντες στα Σκόπια πλήττουν για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων για την Ελλάδα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω “επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες”. Σε…

Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε<...> μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω “επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες”. Σε περίπτωση που τα ταξίδια και η διαμονή στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές μέρος, να αποφεύγουν τα αστικά κέντρα και περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και αναταραχές και να αποφεύγουν να βρίσκονται σε χώρους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα εσωτερικών αναταραχών,βίαιων διαμαρτυριών και ένοπλων επεισοδίων,που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας πολλών ατόμων. “Τέτοια επεισόδια, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, λαμβάνουν χώρα συνήθως στις μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά.) και περιλαμβάνουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τράπεζες, επιθέσεις σε αστυνομικές περιπολίες και ξένα γραφεία,κατάληψη πανεπιστημίων από ομάδες αναρχικών,βομβιστικές απειλές κατά εκκλησιών καθώς και διαμαρτυρίες στους κύριους δρόμους και πλατείες οι οποίες συχνά λαμβάνουν βίαιες διαστάσεις”, αναφέρεται στο κείμενο της οδηγίας, όπου επίσης γίνεται επίσης λόγος για καταγγελίες “δεκάδων πολιτών” σχετικά με προβλήματα πρόκλησης ζημιών στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ή της διέλευσής τους από την Ελλάδα. Ακόμη, οι πολίτες της γειτονικής χώρας καλούνται να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και να επικοινωνούν με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αρχές τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε: “Οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10 Απριλίου δημοσιεύει επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024