Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤέλος στα σχέδια της Hochtief για επέκταση της σύμβασης του “Ελ. Βενιζέλος” βάζει η Ε.Ε.
Απάντηση Επιτρόπου ΜακΚρίβι σε Παπαδημούλη

Τέλος στα σχέδια της Hochtief για επέκταση της σύμβασης του “Ελ. Βενιζέλος” βάζει η Ε.Ε.

Τέλος στα σχέδια της Hochtief για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» βάζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δ. Παπαδημούλη. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, το 1996, υπέγραψε με την εταιρία Hochtief

Τέλος στα σχέδια της Hochtief για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» βάζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δ. Παπαδημούλη. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ανέφερε<...>ότι «η ελληνική κυβέρνηση, το 1996, υπέγραψε με την εταιρία Hochtief τριακονταετούς διάρκειας σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) η οποία εκπνέει το 2025. Από τον ελληνικό τύπο προκύπτει ότι προωθείται η ένταξη του ΔΑΑ στο ελληνικό χρηματιστήριο, γεγονός που έχει ανοίξει συζήτηση για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης για επιπλέον χρόνια».

Mε βάση τις παραπάνω πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε την Κομισιόν αν είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο η χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης, χωρίς την προηγούμενη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

Ο Επίτροπος για την εσωτερική αγορά κ. Τσαρλς ΜακΚρίβι, στην απάντησή του, αναφέρει ότι «η Επιτροπή δεν γνωρίζει αν η Ελλάδα σκοπεύει να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του ΔΑΑ με τον σημερινό ανάδοχο» και στη συνέχεια τονίζει ότι: «Μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται ρητά από την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της αρχικής σύμβασης παραχώρησης είναι δυνατόν να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο μόνο για το ακριβές χρονικό διάστημα, το οποίο επίσης θα έπρεπε να αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Αν αυτή η δυνατότητα, με όλες τις προϋποθέσεις της, δεν προβλέπεται ρητά και με σαφήνεια στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, θα πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση (παραχώρησης ή ό,τι άλλου είδους αποφασίσουν οι εθνικές αρχές) μετά από διενέργεια διαγωνισμού σύμφωνα με το ισχύον κοινοτικό δίκαιο και ανάλογα με το είδος της σύμβασης που επιθυμεί να υπογράψει η Ελλάδα».

“H κυβέρνηση της N.Δ.” δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Παπαδημούλης, “οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως κάθε διαπραγμάτευση ή και σκέψη για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Bενιζέλος στην γερμανική Hochtief και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό. Σε μια περίοδο που το ελληνικό σκάνδαλο “Siemens” σκιάζει τα πάντα, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και απόλυτα προσηλωμένοι στη διαφάνεια και τη νομιμότητα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024