Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέσσερις επιτροπές θα χειριστούν τις ενέργειες αντίδρασης στην τουριστική κρίση

Τέσσερις επιτροπές θα χειριστούν τις ενέργειες αντίδρασης στην τουριστική κρίση

Τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του ιδιωτικού τομέα, θα χειριστούν τις ποικίλες μορφές αντίδρασης, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, στην κρίση του τουρισμού λόγω του πολέμου στο Ιράκ…

Τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του ιδιωτικού τομέα, θα χειριστούν τις ποικίλες μορφές αντίδρασης, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, στην κρίση του τουρισμού<...> λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Η πολιτική αυτή αποφασίστηκε σε σύσκεψη στον ΕΟΤ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου.

Συγκεκριμένα οι επιτροπές που θα δημιουργηθούν θα είναι αρμόδιες για τα εξής θέματα:

  • Α) Την κατάρτιση, τον προγραμματισμό και την προώθηση προγραμμάτων co-op συνδιαφήμισης που θα προωθήσει ο ΕΟΤ μαζί με tour operators του εξωτερικού μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Ιράκ (βασικά μετά τη λήξη του επερχόμενου πολέμου).
    Ήδη, αυτά τα προγράμματα έχουν συζητηθεί με ξένους tour operators. Ευκαιρία για σειρά τέτοιων συναντήσεων είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος με μεγάλους Γερμανούς T.Os στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο. Όπως έχει τονίσει ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, θα καταβληθεί κοινή διαφημιστική προσπάθεια στις ξένες αγορές, ώστε να καλυφθεί το όποιο χαμένο έδαφος λόγω χρονικής μετάθεσης των κρατήσεων.
  • Β) Τις ποικίλες προωθητικές ενέργειες και την εξειδικευμένη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, παράλληλα και επιπρόσθετα από την προγραμματισμένη καμπάνια του ΕΟΤ, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της τελευταίας, κυρίως μετά τον πόλεμο.
  • Γ) Την εντατικοποίηση των ενεργειών δημοσίων σχέσεων και παράλληλων ενεργειών, ιδίως των επαφών με τον τουριστικό Τύπο και άλλους παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.
    Ένας από τους βασικούς στόχους αυτών των ενεργειών αναμένεται ότι θα είναι η προβολή της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού.
  • Δ) Την εξέταση αιτημάτων συνέργιας, συμμετοχής στην καμπάνια και ενίσχυσης συλλόγων και ιδιωτικών φορέων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ανωτέρω επιτροπές θα βρίσκονται επικεφαλής –μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του HATTA Γιάννης Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Τριαντάφυλλος Βενετόπουλος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γεράσιμος Φωκάς και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Σταύρος Ανδρεάδης αντίστοιχα.

Η δημιουργία, πάντως, των επιτροπών, -αν και είναι ένα αναμφισβήτητα θετικό μέτρο- δεν μπορεί να εξασφαλίσει, από μόνη της, την αποτελεσματική χάραξη και εφαρμογή μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης στο τουρισμό λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Η πρόσφατη δημιουργία αντίστοιχης επιτροπής κρίσης δεν επέφερε αποτελέσματα, αφού οι όποιες προτάσεις της, τελικά, δεν εφαρμόστηκαν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024