Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΘαλασσινή μεσογειακή αύρα στα κανάλια του Άμστερνταμ
Γαστρονομικός τουρισμός

Θαλασσινή μεσογειακή αύρα στα κανάλια του Άμστερνταμ

Το Mount Athos Area Kouzina προέβαλε την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο 'Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου' σε 18 εκπροσώπους Tύπου και wine lovers της Ολλανδίας.

Δείπνο με άρωμα θαλασσινής αύρας της Μεσογείου, εμπνευσμένο από την πρωτογενή παραγωγή του αγιορείτικου κόλπου, που συγκεντρώνεται στα επτά παραδοσιακά ψαρολίμανα της προ του Άθω περιοχής, παρατέθηκε χθες το βράδυ στο Greek Restaurant Nostimo στο κέντρο του Amsterdam, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina.

Oι chef Georges Thubert και Φανή Αραβίδου πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους πολλαπλές γαστρονομικές συγκινήσεις, μεταφέροντας στην υγρή ολλανδική πρωτεύουσα τα ζεστά μεσογειακά γαστρονομικά χρώματα.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 18 εκπροσώπους Tύπου και wine lovers, ανάμεσα στους οποίους και δημοσιογράφους από σημαντικές εκδόσεις της χώρας – έντυπες και ηλεκτρονικές, που διαμορφώνουν τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτέλεσε τη δεύτερη γαστρονομική προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στην ολλανδική αγορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια οι πρωτοβουλίες του Οργανισμού και του Γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκομιδή πάνω από 25 δημοσιογραφικών αφιερωμάτων, αναφορικά με τον προορισμό και τις δυνατότητές του.

Πριν από το προαναφερόμενο δείπνο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής, ενώ παρουσιάσθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Ακολούθησε παρουσίαση, γευσιγνωσία και οινο-δοκιμή πέντε ετικετών αγιορείτικου οίνου, προερχόμενων από το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Ο ενθουσιασμός και τα θετικά σχόλια των εκπροσώπων τύπου για την ποιότητα της πρωτοβουλίας ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα, γεγονός που επιβεβαιώνει το κύρος και τη δυναμική της.

Το ίδιο μενού θα προσφέρεται σε restaurants ολόκληρης της προ του Άθω περιοχής την εβδομάδα από 18 έως 25 Μαΐου 2014, ενώ οι δραστηριότητες της συγκεκριμένης χρονικής ενότητας έχουν ήδη σχηματίσει τουριστικό πακέτο, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες θεματικών επισκεπτών ή σε μεμονωμένους πελάτες, το οποίο ήδη φέρνει κρατήσεις στην περιοχή.

Τις ίδιες ημερομηνίες κορυφαίοι Ολλανδοί και Βέλγοι εκπρόσωποι Τύπου προσκλήθηκαν στην περιοχή, ώστε να συμμετάσχουν σε ταξίδι εξοικείωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022