Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘεσμοθέτηση ενός Think Tank για τον τουρισμό
Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

Θεσμοθέτηση ενός Think Tank για τον τουρισμό

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕΠ, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, που έχει πρόσφατα θεσμοθετηθεί με την υποστήριξη του ΞΕΕ.

Εκλέχτηκε από τη Γενική συνέλευση των μελών του και συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το νέο τροποποιημένο καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και συγχρόνως πραγματοποιήθηκε η πρώτη του συνεδρίαση.

Πρόεδρος του νέου ΔΣ του ΙΤΕΠ αναλαμβάνει, ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, κ Ανδρέας Μεταξάς, αντιπρόεδρος ο  κ. Γιάννης Οικονόμου, γενικός γραμματέας ο κ. Κώστας Αμβράμπος, ταμίας ο κ. Γρηγόρης Τάσιος και μέλη οι κ.κ. Γεώργιο Τσακίρη, Γιάννη Άγγλο και Απόστολο Δοξιάδη.

Τοποθετούμενος επί των θεμάτων ο νέος πρόεδρος του ΙΤΕΠ κ. Ανδρέας Μεταξάς και αναφερόμενος στους στόχους του Ινστιτούτου υποστήριξε ιδιαίτερα τον διττό ρόλο του Ινστιτούτου να αντιμετωπίζει τις επιστημονικές ανάγκες αφενός των ζητημάτων της πολιτικής του ΞΕΕ και αφετέρου την ανάλυση και επεξεργασία ζητημάτων και προβλημάτων τόσο ξενοδοχειακού όσο και ευρύτερου οικονομικού χαρακτήρα που αναφύονται στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και τη σχέση της με την ελληνική οικονομία.

Με στόχο την αναβάθμιση του ΙΤΕΠ, έτσι ώστε αυτό να παίξει το νέο του ρόλο στα δρώμενα του ξενοδοχειακού κλάδου και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού και να συμβάλει στην αναβάθμιση της ερευνητικής και επιστημονικής θέσης της χώρας στο επίπεδο της ευρωπαϊκής και διεθνούς τουριστικής έρευνας εγκρίθηκε η θεσμοθέτηση ενός Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, ενός οιονεί Think Tank για τον τουρισμό, με έλληνες και ξένους έγκριτους επιστήμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και έρευνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεταξάς, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του  Ιουνίου, θα καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα ερευνών και θα συναφθούν σημαντικές προγραμματικές σχέσεις και με άλλους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς για τη στήριξη αυτού του Προγράμματος και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού που έχει πρόσφατα θεσμοθετηθεί με την υποστήριξη του ΞΕΕ.

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση του ΔΣ του ΙΤΕΠ για τη διενέργεια δύο σημαντικών γεγονότων για το 2014, που σηματοδοτούν τα 100 χρόνια θεσμικής λειτουργίας του Ελληνικού Τουρισμού, δηλαδή ενός μεγάλου συνεδρίου και μιας έκθεσης τεκμηρίων αυτής της διαδρομής, εκδηλώσεις οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Μεταξάς θα ζητηθεί από την υπουργό τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, να τεθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024