Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘετικά αντιμετωπίζεται η διαβούλευση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 314/1990 για τα Οργανωμένα Ταξίδια
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Θετικά αντιμετωπίζεται η διαβούλευση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 314/1990 για τα Οργανωμένα Ταξίδια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ χαιρετίζει την εξαγγελία της Επιτρόπου για την προστασία των Καταναλωτών κ. Kuneva για την άμεση έναρξη του τελικού σταδίου διαβούλευσης για την αναθεώρηση της Οδηγίας 314/1990 για τα Οργανωμένα Ταξίδια…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ χαιρετίζει την εξαγγελία της Επιτρόπου για την προστασία των<...> Καταναλωτών κας Kuneva για την άμεση έναρξη του τελικού σταδίου διαβούλευσης για την αναθεώρηση της Οδηγίας 314/1990 για τα Οργανωμένα Ταξίδια.

Η σημερινή Οδηγία, όπως αυτή έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο με το Π.Δ 339/ 1996, δεν ανταποκρίνεται πλέον στις νέες απαιτήσεις αφενός για την προστασία των Καταναλωτών και αφετέρου για την ίδια την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής και ταξιδιωτικής αγοράς.
Σήμερα, με όχημα την αλματώδη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την δραματική αλλαγή στις αερομεταφορές με την εισαγωγή των εταιρειών χαμηλού κόστους, έχουν διαμορφωθεί παντελώς νέα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία τα `δυναμικά πακέτα` (ίδια και τμηματική οργάνωση διακοπών) φθάνουν το 33% της αγοράς και δεν καλύπτονται επαρκώς από την Οδηγία. 
Επί πλέον επιβαρυντικό στοιχείο που επιτείνει την ανάγκη αλλαγών αποτελεί το κύμα των πτωχεύσεων σε αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators, που ασφαλώς επηρεάζονται επιπρόσθετα από την οικονομική κρίση.

Εκτός από την αδήριτη ανάγκη περαιτέρω προστασίας των Ελλήνων ταξιδιωτών, όπως και των άλλων Ευρωπαίων πολιτών, σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας των προμηθευτών τουριστικών υπηρεσιών καθώς και από την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και των νέων εργαλείων που έχουν  δημιουργηθεί και τα οποία ήταν άγνωστα πριν από 20 χρόνια που θεσπίσθηκε η Οδηγία, η ΠΟΕΤ τονίζει ότι η χώρα μας έχει έναν ακόμη πολύ σοβαρό και ιδιαίτερο λόγο για να έχει ενιαία και τεκμηριωμένη πρόταση για την νέα Οδηγία.

Συγκεκριμένα, η  αναθεωρημένη Οδηγία αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στον χώρο των Tour Operators και των Οργανωμένων Ταξιδίων/ πακέτων γενικότερα, που ενώ στην ΕΕ καταλαμβάνει ποσοστό 40% της αγοράς, στον εισερχόμενο τουρισμό προς την χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερο, λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την απόσταση από τις χώρες/ πηγές του τουρισμού, τον νησιωτικό μας χαρακτήρα κ.α

Η ΠΟΕΤ δηλώνει πρόθυμη να συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση ενιαίας ελληνικής πρότασης που αφορούν στις κρίσιμες παραμέτρους της Οδηγίας με την συμμετοχή όλων των συντελεστών του ελληνικού τουρισμού και με επί κεφαλής το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024