Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη λειτουργία του “Σήμαντρον” ζητούν οι εργαζόμενοι από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
Επαναλειτουργία του ξενοδοχείου και επαναπρόσληψη

Τη λειτουργία του “Σήμαντρον” ζητούν οι εργαζόμενοι από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου “Σήμαντρον” αναφέρουν τα ακόλουθα: “Μετά τις εκπομπές στο κανάλι Alter σχετικά με τις δραστηριότητες του […]

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου<...> “Σήμαντρον” αναφέρουν τα ακόλουθα:

“Μετά τις εκπομπές στο κανάλι Alter σχετικά με τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, εμείς οι τριάντα δύο εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων στο ξενοδοχείο Σήμαντρον, όπως και οι οικογένειές μας, είμαστε τα θύματα.

Σας ζητάμε απεγνωσμένα να εστιάσετε στην κοινωνική διάσταση του θέματος δίνοντας άμεσα λύσεις σε γραφειοκρατικές δυσκολίες των υπηρεσιών, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Σήμαντρον και να επαναπροσληφθούμε στις δουλειές μας.

Ζούμε σε μια πολύπαθη περιοχή που τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από πολλά κακά. Είμαστε σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι, παγόπληκτοι, θερμόπληκτοι και έχουν καταστραφεί οι περιουσίες μας. Έχει γίνει αποβιομηχανοποίηση της περιοχής και τώρα που βρήκαμε ιδανικές συνθήκες για μια αξιοπρεπή εργασία και είμαστε υπερήφανοι που προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στους φιλοξενούμενους αυτού του ξενοδοχείου, έρχεται η υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να σταματήσει την προσέλευση πελατών, πλήττοντας εκτός από εμάς και την τοπική οικονομία. Για να βρούμε μια άλλη δουλειά πρέπει να φύγουμε από τον τόπο μας.

Εμείς δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε νομικά θέματα. Θέλουμε τη στήριξή σας για να ξαναδουλέψουμε και να πάρουμε πάλι το μεροκάματό μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Το ξενοδοχείο Σήμαντρον είναι ένα στολίδι για την ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή δεν είναι μόνο η δική μας άποψη, που το είδαμε και το ζήσαμε, αλλά έτσι μας έλεγαν και οι φιλοξενούμενοι μας Έλληνες και κατά κύριο λόγο ξένοι.

Είχαμε τις ιδανικές συνθήκες και ξεκινήσαμε για μικρό χρονικό διάστημα να δουλεύουμε με ζήλο και με όνειρα μετά την ολιγόμηνη εκπαίδευσή μας ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής και του ελληνικού τουρισμού, και τώρα μας στερούν αυτήν τη δυνατότητα και κυρίως το μεροκάματό μας.

Εξ’όσων γνωρίζουμε, στο Σήμαντρο έχει γίνει μια τεράστια επένδυση και από τους μισθωτές χωρίς καμία κρατική επιδότηση, και από την επομένη της σφράγισης την Τρίτη 21/10/2008 θα παύσει η προσέλευση πελατών, πλήττοντας εκτός από εμάς σε μεγάλο βαθμό και την τοπική Οικονομία. Στη θέση όλων αυτών μένουν τα αφιλόξενα κουφάρια των κτιρίων μαζί και η απογοήτευσή μας. Με την προγραμματισμένη συνεχή ολιγόμηνη εκπαιδευτική λειτουργία του ξενοδοχείου μας στηρίζαμε σταθερά την οικονομία της ευρύτερης περιοχής διότι:
Α) οι υψηλού επιπέδου πελάτες μας πήγαιναν εκδρομές, σιτίζονταν σε ταβέρνες, ψώνιζαν, χρησιμοποιούσαν μεταφορικά μέσα
Β) οι προμηθευτές μας είναι από την ευρύτερη περιοχή, έτσι ενισχύουμε την παροχή αγαθών και υπηρεσιών της περιοχής μας.

Μετά μάλιστα και τη μαύρη σελίδα του τουρισμού στην Αιγιαλεία με το σεισμό του 1995 και την κατάρρευση του ξενοδοχείου Ελίκη, όπου σκοτώθηκαν Γάλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου, δημιουργήθηκε φόβος και ανασφάλεια για την περιοχή μας, περιορίζοντας το τουριστικό ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό. Προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες είχαμε αρχίσει να ανατρέπουμε την εικόνα αυτή, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για επαγγελματικά ταξίδια κινήτρων-συνέδρια μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σας εκφράζουμε την αγωνία μας θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη διότι το Σήμαντρον είναι ένα διαμάντι, ένα κόσμημα γιά όλους μας, τιμά τον Ελληνικό Τουρισμό και θα έπρεπε να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Θα πρέπει να σας προβληματίσει ιδιαίτερα η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: η μη εξεύρεση λύσης είναι ο εύκολος δρόμος μετά τα δημοσιογραφικά πυροτεχνήματα. Ωστόσο η πολιτική δεν νομίζουμε ότι εξαντλείται στη γραφειοκρατική έκφραση δια των σφραγίσεων. Πολιτική σημαίνει μια εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης, και πάντα με βάση τη νομιμότητα (που πρώτοι εμείς οι εργαζόμενοι παλεύουμε γι’ αυτήν). Επομένως δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εσείς προσωπικά θα αρκεστείτε στη σφράγιση ενός ζωντανού επιχειρηματικού οργανισμού με προοπτική για 12μηνη λειτουργία, όταν μάλιστα ανήκει στο πιο ζωντανό κομμάτι της εθνικής μας ανάπτυξης που είναι το τουριστικό. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να `βρει δρόμο` από όλα τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του θέματος με ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε ενστάσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες παρεμποδίζουν τη διάθεση του ειδικού σήματος του ΕΟΤ για το ξενοδοχείο Σήμαντρον, ώστε να μπορέσουμε όλοι εμείς οι 32 εργαζόμενοι να ξανακερδίσουμε το μεροκάματό μας για εμάς και τις οικογένειές μας

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024