Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤι προτείνουν οι τουριστικοί πράκτορες για να γλιτώσει την κρίση ο κυπριακός τουρισμός

Τι προτείνουν οι τουριστικοί πράκτορες για να γλιτώσει την κρίση ο κυπριακός τουρισμός

Επιστολή προς τον υπουργό Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου Νίκο Ρολάνδη απέστειλε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου παρουσιάζοντας τις δικές του εκτιμήσεις και προτάσεις για αποφευχθεί το μοιραίο για […]

Επιστολή προς τον υπουργό Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου Νίκο Ρολάνδη απέστειλε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου<...> παρουσιάζοντας τις δικές του εκτιμήσεις και προτάσεις για αποφευχθεί το μοιραίο για τον κυπριακό τουρισμό μετά από την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι οι προοπτικές για χειμερινό τουρισμό στην Κύπρο δεν είναι καθόλου καλές δεδομένων των ακυρώσεων που ήδη παρατηρούνται, της έλλειψης πρόθεσης για κρατήσει και της πλήρους εγκατάλειψης προγραμμάτων τουρισμού από το καταναλωτικό κοινό. Επιπλέον, ακυρώσεις παρατηρούνται και στα προγραμματισμένα για το χειμώνα συνέδρια, ταξίδια κινήτρων και ταξίδια ειδικών ενδιαφερόντων.

Οι αρνητικές αυτές τάσεις συμβάλλουν και στη δημιουργία μιας γενικότερης ψυχολογίας κατά των ταξιδιών. "Εάν αυτή η αβεβαιότητα και η αγωνία για επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης παραταθεί και τους επόμενους 2-3 μήνες, θα υπάρξουν αναπόφευκτα δυσμενείς επιπτώσεις και για τη θερινή περίοδο", τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις

όπως δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα ‘Σημερινή’, ο Σύνδεσμος όσον αφορά στο χειμερινό τουρισμό προτείνει να διαφοροποιηθεί το σύστημα επιδότησης (£12), ώστε να ισχύει για το σύνολο των επισκεπτών, όπως ισχύει για την επιστροφή του φόρου αεροδρομίου και όχι μόνο τον επιπρόσθετο αριθμό κάθε οργανωτή. Η ενέργεια αυτή θα διατηρήσει τα κίνητρα και θα ενθαρρύνει τους Οργανωτές Ταξιδίων να δώσουν προτεραιότητα στην Kύπρο, εάν, και όταν, αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρατήσεις το χειμώνα.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό γενικότερα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, επιβάλλεται:

Να εγκριθούν άμεσα κονδύλια από το Πάγιο Ταμείο, τα οποία ν' αποδεσμευτούν αμέσως, ώστε, με την έναρξη της περιόδου ομαλοποίησης, ν' αναληφθεί έντονη εκστρατεία για επαναφορά του τουριστικού ρεύματος στην Kύπρο. Είναι σημαντικό να βρίσκεται η Kύπρος στο προσκήνιο, ώστε να τύχει προβαδίσματος στην αποκατάσταση των προγραμμάτων των διοργανωτών.

Η σχετική εκστρατεία να είναι οργανωμένη και να καλύπτει: Ειδικές επιδοτήσεις προς τους εμπλεκομένους.
Eντατικοποίηση της φιλοξενίας δημοσιογράφων τουριστικών πρακτορείων και γενικά των εμπλεκομένων στην οργάνωση ταξιδίων.
Αναστολή της είσπραξης φόρων αεροδρομίων και λιμενικών τελών, ώστε να διατηρηθεί χαμηλό κόστος του τουριστικού προϊόντος μετά από την ανάκαμψη.
Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αποτελούν το δεύτερο απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχή προαγωγή του τουρισμού και προτείνει μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν για την επιβίωσή τους.

Πρώτο: Να προσφερθεί οικονομική υποστήριξη για ν' αποφευχθούν απολύσεις προσωπικού και η συρρίκνωση των υπηρεσιών που προσφέρουν, με αποτέλεσμα την αδυναμία τους για άμεση ενεργοποίηση όταν αυτό απαιτηθεί.

Δεύτερο: Να χρηματοδοτηθούν οι Τουριστικοί Πράκτορες σε προγράμματα τουριστικής διαφήμισης και προβολής στις χώρες πηγές τουρισμού, ώστε η Kύπρος να βρίσκεται στο προσκήνιο των τουριστικών προορισμών. Για παράδειγμα, να επιδοτηθεί η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και οι διαφημίσεις τους σε διαφημιστικά έντυπα των Οργανωτών Tαξιδίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024