Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤι ζητά η ΠΟΕΕΤ ως μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό
Τουριστική απασχόληση

Τι ζητά η ΠΟΕΕΤ ως μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

Η ΠΟΕΕΤ διεκδικεί ακόμη να μπουν στη ρύθμιση οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας το Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφάπαξ το εποχικό επίδομα, να μπουν και αυτοί στη ρύθμιση.
– Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπουν και αυτές στη ρύθμιση.

Στις διεκδικήσεις της, αλλά και στα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών από τον κορονοϊό, αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει:

“Η Ομοσπονδία μας, αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους του κλάδου, από την πρώτη στιγμή, είναι δίπλα τους και, με υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση, προσπαθεί και, ως ένα σημείο το έχει καταφέρει, να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας, μέτρα ανακούφισης μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, που ζούμε.

Πετύχαμε:

  • Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για δύο μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
  • Την εφάπαξ επιδότηση, ύψους 800 ευρώ, έως το τέλος Απριλίου, όσων συναδέλφων, κυρίως στον επισιτισμό, εργάζονταν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή, αλλά και αυτών που απολύθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή αναγκάστηκαν σε παραίτηση, από την 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου. Παράλληλα, γι’αυτήν την κατηγορία εργαζομένων που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, δικαιούνται και μείωση ενοικίου για δύο μήνες κατά 40%.
  • Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους, μέσω ίντερνετ και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο, ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα.

Ακόμα, έχουμε, όμως, μπροστά μας πολλή δουλειά”.

Η ΠΟΕΕΤ διεκδικεί ακόμη:

  • Οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφάπαξ το εποχικό επίδομα, να μπουν και αυτοί στη ρύθμιση.
  • Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπουν και αυτές στη ρύθμιση.

“Για όλα αυτά τα αιτήματα μας έχουμε στείλει e-mail στο Yπουργείο Τουρισμού και έχουμε τη δέσμευση του υπουργού κ. Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσο αφορά το πως θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους να πούμε το εξης. Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα.

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο γι αυτό θα πρέπει να είμαστε σε επαφή με τους εργοδότες και τους λογιστές των επιχειρήσεων ώστε μολις ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν οι αιτήσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024