Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Πολιτισμός

Την Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τους αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Τσάτση και Δέσποινα Οικονόμου, αλλά και τον υπέυθυνο για το φεστιβάλ 'ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ' κ. Γαβριήλ Καμπάνη.

Κύκλο συναντήσεων με επίκεντρο την προετοιμασία της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 είχε  η βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τους αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Τσάτση και Δέσποινα Οικονόμου, αλλά και τον υπέυθυνο για το φεστιβάλ “ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ” κ. Γαβριήλ Καμπάνη.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας από την έφορο κ. Καλλιόπη Παπαγγελή.

“Ο Δήμος Ελευσίνας και οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής πόλης επάξια διακρίθηκαν από την ΕΕ, καθώς στο φάκελο της υποψηφιότητας
καταγράφεται η τεχνογνωσία τους ως προς την διοργάνωση πολύ-επίπεδων πολιτιστικών διοργανώσεων, όπως τα Αισχύλεια, αλλά και το ισχυρό πνεύμα εθελοντισμού που διακρίνει την περιοχή.

Η Ελευσίνα πρέπει να τύχει κάθε δυνατής υποστήριξης από την Πολιτεία και το Υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνον για την επιτυχή διοργάνωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας ‘ΕΛΕΥΣΙΣ 2012’, μέσα και από την ενοποίηση των συγκλονιστικών αρχαιολογικών χώρων και τη μεταφορά του μουσείου σε νέο χώρο ανάλογο της αξίας των εκθεμάτων, αλλά ως εφαλτήριο για την αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της”, επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024