Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην παραίτησή του στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης επέδωσε ο Αθανάσιος Οικονόμου
Νέος πρόεδρος ΕΟΤ ο Γιάννης Κοφίνης

Την παραίτησή του στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης επέδωσε ο Αθανάσιος Οικονόμου

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε δεκτή σήμερα το μεσημέρι την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιου Οικονόμου, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε δεκτή χθες το μεσημέρι την<...> παραίτηση του προέδρου του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιου Οικονόμου, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας. Νέος πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Κοφίνης.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της μείωσης του κράτους, τις προσεχείς ημέρες ο κ. Μαρκόπουλος προτίθεται να προωθήσει απόφαση, με την οποία θα καταργηθεί η θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, οι αρμοδιότητες του οποίου θα υπαχθούν στον πρόεδρο του Οργανισμού.

Ο κ. Γιάννης Κοφίνης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι και σήμερα ήταν πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. Διετέλεσε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη (Μάρτιος 2004 – Σεπτέμβριος 2007).
Το 2001 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης για θέματα ενεργειακής ασφάλειας στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείν Πόντου.

Ο κ. Γιάννης Κοφίνης είναι κάτοχος Master of Science in Foreign Service με εξειδίκευση στην εξωτερική πολιτική και διπλωματία, από το Edmund A. Walsh of Foreign Service του Πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσιγκτον. Κατά την αποφοίτησή του το 1999 βραβεύτηκε με πρυτανική εύφημο μνεία “για τη σημαντική συμβολή του στην εξέλιξη του Πανεπιστημίου”.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου εισήχθη μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών το 1992. Ο κ. Κοφίνης, έχει υπάρξει υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright, Λίλιαν Βουδούρη, Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και Gerondelis Foundation Inc.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024