Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίTo 2005 θα λειτουργήσει το Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας

To 2005 θα λειτουργήσει το Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας

Το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα του 2005 δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ Τάσος Κούμανης

Το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα του 2005<…> δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων Τάσος Κούμανης, υπογραμμίζοντας ότι το συνολικό κόστος του έργου θα αγγίξει τα (50 δισ. δρχ. περίπου).

Όπως σημείωσε ο κ. Κούμανης, ο οποίος παράλληλα τελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurexpro, τούτες τις ημέρες συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες με την ΕΤΑ προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Υπενθυμίζεται ότι η Eurexpo είναι μέλος του κοινοπρακτικού σχήματος «Τεχνική Ολυμπιακή – Εurexpro – Arup P. Ninios», η οποία και πλειοδότησε στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία

Μάλιστα ο κ. Κούμανης αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συνάντηση, μεταξύ, της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου, του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑ Τάσου Χωμενίδη και μελών της κοινοπραξίας, συμφωνήθηκε η ανέγερση ξενοδοχείου πολυτελείας στο χώρο πλησίον του σταθμού του Ανατολικού Αεροδρομίου. Το πλαίσιο της αναφερόμενης συμφωνίας περιλαμβάνει και αύξηση του υπάρχοντος συντελεστή δόμησης από το 0,3 που είναι σήμερα δεδομένου ότι ο σημερινός συντελεστής κρίνεται ως απαγορευτικός για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας, που είναι απαραίτητη για την υποστήριξη του Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου. Ο πρόεδρος της Eurexpro συμπλήρωσε ότι, η έναρξη των έργων υπολογίζεται στα τέλη του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους, ενώ στα πλάνα της κατασκευής του Μητροπολιτικού Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου εμπεριέχεται η διατήρηση μέρους του ανατολικού αεροσταθμού του «Ελληνικού» ως πρότυπο αρχιτεκτονικής κατασκευής. Η συνολική δυναμικότητα των συνεδριακών χώρων του Κέντρου θα φθάνει τα 6.500 άτομα, ενώ η κύρια αίθουσα θα εξυπηρετεί 3.500 άτομα.

Ο κ. Κούμανης μιλώντας στην εκπομπή του GBC και στο Χάρη Ντιγριντάκη ανακοίνωσε ότι οι διεργασίες για την σύσταση Convention Bureau στην Αττική προχωρούν, αφού ήδη ετοιμάζεται το καταστατικό στο οποίο συμμετέχουν η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, ο HATTA, o ΣΕΟΕΣ και ο ΣΕΠΟΣ.

Ακολούθως ο κ. Κούμανης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που να καλύπτει τον Κλάδο των Οργανωτών Εκθέσεων, τονίζοντας ότι το ισχύον καθεστώς στηρίζεται στο νόμο «Περί Εμποροπανήγυρις». Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ υποστήριξε την ανάγκη ίδρυσης Τουριστικού Επιμελητηρίου, καταγγέλλοντας την ύπαρξη συμφερόντων που εμποδίζουν τη δημιουργία του.

Τέλος ο κ. Κούμανης σημείωσε την ανυπαρξία προβολής της χώρας μας, εν όψει της Ολυμπιάδας, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την μεγάλη ευκαιρία που μένει ανεκμετάλλευτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024