Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό είναι σύμφωνο με την Κοινοτική Περιβαλλοντική Νομοθεσία;
Ερώτηση - παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη στον Επίτροπο Περιβάλλοντος Στ. Δήμα

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό είναι σύμφωνο με την Κοινοτική Περιβαλλοντική Νομοθεσία;

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας να απαντήσει κατά πόσο το σχέδιο, το…

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον<...> Τουρισμό, κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας να απαντήσει κατά πόσο το σχέδιο, το οποίο έχει δεχτεί σφοδρές αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, είναι σύμφωνο με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Έντονες αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχει δεχτεί κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που παρουσίασε το ελληνικό Υπουργείο περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) και ρυθμίζει το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Το σχέδιο προωθεί τον μαζικό τουρισμό με έμφαση στο real estate των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών. Επιχειρείται η αλλαγή του τουριστικού προφίλ της χώρας και η εισαγωγή ενός τουριστικού προϊόντος με την προώθηση σύνθετων τουριστικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Ερωτάται η Επιτροπή: Γνωρίζει το περιεχόμενο της εν λόγω ΚΥΑ; Εάν ναι, θεωρεί πώς είναι σύμφωνη με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία; Θεωρεί ότι η εν λόγω ΚΥΑ εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2001/42 σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της Οδηγίας 92/43 για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων; Θεωρεί ότι διασφαλίζει την προστασία των περιοχών που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000; Ποιες οι επόμενες ενέργειες της Επιτροπής;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024